ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Programa, AKP’lerin İzmirlilerin AKP yerel yönetimini yaşamaları lazım yorumlarına cevap vererek başlayan Kocaoğlu, İzmirlinin AKP’nin yerel yönetiminden değil, AKP hükümetinin ülkeyi getirdiği kaostan, ötekileştirmesinden rahatsız olduğunu ifade ederek “İzmir kendi kendini kalkındıran şehirdir. Vergisini verir, oyunu kullanır, vatandaşlık görevini yapar. İzmir’i korkutarak oy alamadılar, şimdi ‘yaşam biçiminize müdahale etmeyeceğim, siz bize oy verin’ demek, çocuk kandırmaktır.” dedi.

“ZARAR VEREN KİŞİYLE İLİŞKİ KESİLMELİDİR”

Yerel seçimlerde kaybedilen ilçeleri yol kazası olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel seçimlerle ilgili, “Yerel ve genel seçimde partiye zarar veren kişiyle ilişki kesilmelidir. Ben hepsinden eski siyasetçiyim, çekirdekten geldim. Partiye seçim kaybettiren adamlar gelsinler benden randevu alsınlar aday olmak için. Böyle bir şey olamaz. Partinin aleyhine çalışıp tekrar aday olamaz.” şeklinde konuştu.

Kocaoğlu ayrıca “Aziz Kocaoğlu’nun elinde yetki yok. Aziz Kocaoğlu, kafasından karar vermez. Rehberim akıl ve bilimdir. Ben karar veremem, tavsiye ederim. Belediye başkanlığını bırakıp 2002’de Ankara’ya gidip, partiye seçim kaybettiren adamla işim olmaz. “ değerlendirmesinde bulundu.

AKP’LİLERLE ANKARA’YA GİTMESİ ‘NORMAL’MİŞ

Ankara’ya giden İzmir projeleri hakkında da konuşan Kocaoğlu, AKP’liler ile Ankara’ya gittikleri dosyaların geri dönüşünün olmadığını söyledi. Aydın Şengül ile Ankara’daki görüşmeler hakkında bilgi veren Kocaoğlu, İzmir için AKP’li yetkililer ile Ankara’ya gitmesinin normal olduğunu söyleyerek “İzmir’in işini takip ediyoruz.” dedi.

LİSTE İDDİALARINI YİNE GEÇİŞTİRDİ

Kocaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na liste sundu iddiaları hakkında şu açıklamayı yaptı; “Genel Merkezle, İl Başkanıyla görüşüyorum. Aklımın erdiğini söylüyorum. Şu ilçeye şunu istiyor işi değildir. Menderes’teki adayın Çiğli’ye faydası vardır, Kiraz’daki adayın Balçova’ya faydası vardır. Siyaset bütüncül bir çözüm üretmeli ve ana politikaların belirlenmesi, ayrıntının da ilçe ilçe çalışılması gerekir. Biz 2009 seçimlerinde Deniz Baykal Genel Başkanımızın başkanlığında, İl Başkanı ve ben, ilçe ilçe karar verdik. Biz söyledik, onlar çalıştı. Aklın yolu hemen hemen birdi. 2014’te böyle bir toplantı yapılmadı. Ben görüşümü söyledim, herkes kendi görüşünü söyledi. Liste değişti. Halbuki bu işin yetkilisi kimse oturacaksın, Genel Başkan Yardımcısı ya da Başkan, başka isim söyleyebilir. İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı değerlendirir, tahlil yapar. Eleştirebilirsin ama karşılıklı konuşarak en iyi adayı bulmalıyız. Yakın ilçeleri dizayn etme çabasıdır. Son derece hassastır ve seçimin sonucunu belirler. Çağırırlarsa fikrimizi söyleriz. Liste haberleri asparagastır, yıpratmadır. Manipülasyon yapılıyor. Ne zamandır dedikodunun adı duyum oldu? Dedikoduyu allayıp pullayıp duyum yaptık diyorlar.”

Aziz Kocaoğlu, yerine geçecek Büyükşehir Başkanı ile ilgili de “Büyükşehir ile ilgili ben isim söylemem. Genel Başkan sorarsa fikrimizi söyleriz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra İzmirlilerle daha sık buluşacağını da son sözlerine ekleyen Kocaoğlu, İzmir için çalışmaya devam edeceğini yeni gelecek başkanın İzmir'i daha yükselen değer yapacağını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi