CHP genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada konuşan Tekin Bingö şöyle dedi:

"Yerel yönetimlerle örgütleri biraraya getirip daha verimli nasıl bir çalışma sergileriz, vatandaşa daha çok hizmeti nasıl götürürüz diye arayış içinde olacağız. Bu toplantıyı Ege'den başlattık. Bunu diğer bölgelere de yayacağız. Bu buluşmalar yaygın bir şekilde sürdürülecek. Temel amacımız yere yönetimlerle örgüt eliyle daha çok verimli çalışmalar yapmak. Amacımız bu."

'KOCAOĞLU İZMİR'İ MARKA KENT YAPTI'

Seyit Torun da, Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'i marka kent yaptığını kaydederek şunları söyledi:

"Devletten katkı almadan kenti lokal imkanlarıyla ulaşımdan altyapıya kadar her alanda geliştirdi. Her türlü dayatmaya baskıya rağmen İzmir halkı ile bütünleşerek hizmet verdi. Bütün ilçelere ağabeylik yaparak, onları kucaklayarak İzmir'e hizmet ediyorlar. Belediyecilikte farklı bir algı ortaya koydu. Kırsalda yerel kalkınmaya nasıl katkıda bulunabileceğini ortaya koydu. CHP belediyeciliğine katkıda bulunacak yeni düşünceleri olduğuna eminim. Amacımız yaşanılır bir Türkiye'yi ortaya koymak." 

PATLAMANIN OLDUĞU SOKAKTAN GEÇTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye yatırımları için bakanlıklarla görüşme yapmak için dün (çarşamba) Ankara'da olduğunu, patlamanın olduğu sokaktan gün içinde dört beş kez geçtiğini belirterek, terör saldırısını kınadı. Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Terör nereden gelirse gelsin karşısındayız. Onun acısı daha tazeyken Diyarbakır'dan şehitlerin haberi geldi. Bütün ülkemizin milletimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mutlaka ve mutlaka terörle topyekün mücadele etmemiz gerektiği, sadece ülkemiz içinde değil tüm dünyanın samimiyetle birlik beraberlik içinde terörle mücadele etmesi gerektiğini terörü kullanan bataklıkların kurutulmasını diliyorum."  

'AYRIM YAPMADIK'

Kocaoğlu, İl Özel İdaresi'nin araç gereçlerinin İzmir Valiliği tarafından sadece AK Partili belediyelere ve kamu kurumlarına verilmesi nedeniyle dava açıp kazandıklarını, ancak araç ve gereçleri almayacaklarını, ilk mecliste de bu malları yeniden AK Partili belediyelere yasal olarak vereceklerini anlattı. Kocaoğlu şöyle dedi:

"İzmir Valisi'nin yaptığı yanlış ve yanlı uygulama olmasına rağmen biz verilen araçları AKP'li belediyelerden almadık. Mahkeme kararı bizden yana çıkmasına rağmen biz böyle bir işe tevessül etmedik ve onlarda bıraktık. CHP'den seçilmiş bir belediye başkanı olarak, sosyal demokrat düşünceye inanmış biri olarak bugüne kadar hiçbir parti, alt kimlik, bölge ve insan ayrımı yapmadık. Yapmayacağız." 

'HİÇ DEĞİLSE MEZARLIK YERİ ACİL TAHSİS EDİLSİN'

Ankara'da bakanlıklarda yaptığı görüşmeleri değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hızlı bir şekilde iyi niyet ve samimiyetimizle, yeni kurulan hükümetle ve yeni bürokrasiyle ilişkilerimizi, projelerimizi sürdürmek istiyoruz. Gerekli izinleri raporları almak istiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz.  Mili Emlak'tan mezarlık yeri talebimiz var. Bunların da evraklarının henüz İzmir Defterdarlığı'ndan Milli Emlak'a ulaşmadığı yönünde bilgi aldık. Defterdarla görüşüp bir an önce gönderilmesi istedik. Hepsinden vazgeçtik hiç değilse kabristan yerlerinin acil olarak tahsis edilmesi gerekir. Prosedürün hızlandırılmasını talep ettik. Görüşmeler olumlu geçti prosedür bekliyoruz."

 

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi