CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen, İzmir siyasetinin önemli isimlerinin yaptığı açıklamalar kafalarda soru işaretleri yarattı. Bu açıklamalar “Acaba Aziz Kocaoğlu’nun ekibi Muharrem İnce’ci mi?” oldu dedirtti.

Yekta Varnalı Gerçekİzmir’e yaptığı değerlendirmede Kılıçdaroğlu’nun dünkü MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar için ‘gerçekçi değil’ demiş ve CHP Genel Başkanını eleştirdi.

Dün ise SonSöz TV’de canlı yayına katılan Eski İl Başkanı Alaattin Yüksel de “bugün ortaya çıkan lideri partimizin değerlendirmesi gerekiyor” ifadesini kullanarak, “Muharrem İnce partiyi, Kemal Kılıçdaroğlu ise meclisi yönetsin” dedi.

HEM İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI HEM DE DALGA GEÇTİ

Milletvekili aday adayı olan fakat listelere ismi yazılmayan Asuman Ali Güven ise kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinin 24 Haziran’da gerekli başarıyı gösteremediğini ama yeni bir lider kazandığını ifade ederek İnce’yi işaret ederek Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaptı.

Güven, Kılıçdaroğlu’nun “Asıl kaybeden AKP’dir” açıklamasından sonra ise “Şaka mı bu yoksa montaj mı?” diyerek dalga geçti. Eski bir il başkanı olarak Güven’in sosyal medyada Genel Başkanı tartışması yüzlerce partili tarafından tepkiyle karşılandı.

Eleştirenler, Güven’i listede yer bulamadığı için Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaptığı yönünde eleştirirken, Aziz Kocaoğlu’na yakın birçok önemli ismin benzer çıkışlar yapması konunun daha kapsamlı olduğu fikirlerini geliştirdi. Tüm bunlar, CHP kulislerinde olası bir Kılıçdaroğlu-İnce çekişmesinde Aziz Kocaoğlu ekibinin İnce’den yana tavır alacağı şeklinde yorumlandı.

Editör: Haber Merkezi