TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma savcılığa taşındı.

AKP Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un CHP Menemen Kongresi’nde kullandığı “Biz kim miyiz? Biz Kızıldere’de öldürülen Mahir’iz. Biz kim miyiz? Diyarbakır cezaevinde ser verip sır vermeyen İbrahim’iz” ifadeleri sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. AKP’li İlçe Başkanı suç duyurusuna gerekçe olarak ise Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya’nın terör örgütü üyesi olduğunu iddia etti.

‘TERÖRİST Mİ HOCAEFENDİ Mİ?'

Konuya ilişkin ulaştığımız Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, suç duyurusundan medya vasıtasıyla haberdar olduğunu ifade ederek sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Mahir Çayan’ı ve İbrahhim Kaypakkaya’yı savunmanın bir suç teşkil etmeyeceğinin altını çizen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Daha düne kadar terörist dedikleri adamları kucaklayan kendileriydi. Hocaefendi diye yere göğe sığdıramadıkları adama terörist diyorlar. Terörist mi hocaefendi mi? Dönsünler aynaya baksınlar” diyerek sert ifadeler kullandı.

‘DENİZ GEZMİŞ’E TERÖRİST DİYORLARSA...’

Geçmişte durduğu noktada bulunduğunu ifade eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Deniz Gezmiş’e terörist diyorlarsa kendilerinin bileceği iş. Deniz Gezmiş de Mahir Çayan da, İbrahim Kaypakkaya da terörist değildi. Öyle bir şey yok. Deniz Gezmiş'ten, Mahir Çayan'dan dolayı hakkımızda suç duyurusunda bulunulması bizim için şeref madalyasıdır. Bize suç duyurusunda bulunan arkadaşların söylemleri soğuk savaş döneminin söylemleri. Bizim toplumun tamamını kucaklamamız gerekiyor. O terörist bu terörist diyerek ayrıştırıcı söylemlere gerek olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi