DERLEYEN: SALİH ENGİN/ İZ GAZETE- İz Tv’de yayınlanan Gizem Taban ile Z Raporu programının bu haftaki konuğu İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar oldu. Ülke gündemine ve İYİ Parti’nin saha çalışmalarına değinen Başkan Kırkpınar, CHP’ye yönelik eleştirileri de değerlendirdi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar İYİ Parti’nin İzmir ve Türkiye genelindeki çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Genel başkanımızın açtığı meşakkatli yolda, arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle birlikte İzmir özelinde ve Türkiye genelinde çıtayı belirli bir seviyenin üstüne çıkarttık. Meclis üyelerimiz, il başkanlarımız ve parti yetkililerimiz ile topyekûn bir saha çalışması yürütüyoruz. Genel başkanımızın durmaksızın yaptığı esnaf ziyaretleri ile halkın nabzını tutup, kırılgan ekonomiye çözüm önerileri arıyoruz. Bu çözüm önerilerini milletimize anlatıyoruz."

HEDEFİMİZ 40 BİN ÜYE’

İYİ Parti’nin anketlerdeki oy oranları hakkında konuşan Kırkpınar, “Bu konuda yaptığımız çalışmaları daha önce sosyal medya hesabımdan da paylaşmıştım. İYİ Parti İzmir’de CHP’den sonra ikinci parti olarak öne çıkıyor. Ben göreve geldiğimde üye sayımız 3 binlerdeydi ancak bugün itibariyle 27 bin rakamına ulaşmış durumdayız. Bu sayıyı yılsonuna kadar 40 bine taşıma hedefindeyiz. Stant çalışmalarımıza sıcak tanımaksızın devam ediyoruz. Mayıs ayında Bayraklı ilçemizde 76 AKP üyesi, partimize dâhil oldu. Yine AKP’den Kadın Politikaları Başkan Yardımcısı partimize dâhil oldu. Biz İyi Parti olarak belli bir kesimin değil, tüm seçmenlerin oyuna talibiz” ifadelerini kullandı.

 ‘YALNIZCA OY VERMEK DEĞİL’

Kırkpınar, vatandaşların neden İYİ Parti’yi seçmeleri gerektiği hususunda şunları söyledi: “Ülkemizde politik anlamda bir algı yönetimi yürütülüyor bunun farkındayız ancak halk artık bu durumun farkına vardı. Artık gerçekleri yaşıyoruz. Biz halkın aidiyet hisleriyle İYİ Parti’yi seçmesini istiyoruz. Seçim işlemi yalnızca gidip oy vermekten ibaret görülmemeli”

‘İl Başkanlığı süreci size neler kazandırdı?’ sorusuna ise Başkan Kırkpınar, “Tüm parti birimlerimizle birlik içinde çalışarak bağlılık ve inancımızı geliştirdik diyebilirim. Teşkilatlarımız bu konuda çok çalıştı ve çalışacaklar. Sayın genel başkanımızın Türkiye genelinde birinci parti olacağız iddiasının üstüne ben de İzmir özelinde birinci parti olacağız diye iddiada bulunuyorum” diye konuştu.

‘HİZMETİN ÖNÜNE GEÇTİLER’

Buca Metrosu’nun yapım sürecine dair fikirlerini belirten Kırkpınar, “Projenin ilerleyişindeki engeller iktidar kanadından önümüze çıkarılıyor. Yıllarca İzmir’de istedikleri sonuçları elde edemediler ve bunun için bir engelleme söz konusu. Yıllarca aday çıkardılar ve bir türlü İzmir’i alamadılar. Şimdi de devlet yönetimine yakışmayan tavırları bize yaşatıyorlar. Bahsi geçen metro projesi günlük 400 bin yolcu taşıyacak. Böyle bir proje neden engelleniyor anlamıyorum. İzmir halkı yapılacak seçimde buna gereken cevabı verecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘İBB KISITLI İMKÂNLA ÇOK ŞEY YAPTI’

AKP’li 11 Büyükşehir Grup Başkanvekilinin İzmir’de bir araya gelmesi ve CHP’ye yönelik eleştiri yapmasıyla ilgili konuşan Kırkpınar, “Tunç Soyer başkanlığının ilk yılını doldurmadan Kovid-19 pandemisi ortaya çıktı. Ek olarak ülkemizde gittikçe büyüyen bir ekonomik kriz söz konusu. Bütün bu sorunlara rağmen Tunç Soyer sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmiş. Halkımıza maddi anlamda birçok destekte bulunmuştur. Hizmet akışında hiçbir eksiklik olmamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi kısıtlı bir imkan ile yapılabilecek bütün hizmetleri yapmaya gayret etmiştir. Körfez ve trafikle ilgili belli sıkıntılar mevcuttur. Bunları da kabul etmemiz gerekiyor. İzmir’in ikinci bir havalimanına ihtiyaç duyduğu doğrudur. Aynı şekilde Çiğli’de kurulacak bir feribot iskelesine ihtiyaç vardır. Bunların yanı sıra trafik sorunu da mevcut. Körfezin temizlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. İnşallah en yakın zamanda aşılacak. AKP İzmir’deki yolların bozukluğunu eleştiriyor ancak kendileri 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Yapıcı eleştirilere siyasilerin açık olması gerekir. Yapıcı eleştiri, siyasilerin hem hatalarını görebilmelerine hem de kendilerini geliştirebilmelerine olanak sağlar. Fakat İzmir gündeminde olmayan konuların sadece eleştiri olsun diye gündeme taşınması anlamsızdır” dedi.

AKP YÜZDE 40’I BULAMAZ!

İzmir siyasetindeki tartışmaları değerlendiren Kırkpınar, “İzmir siyaseti hakkında yorum yapmak il başkanı olarak benim de görevim. İzmir’in temel sorunları bellidir. Salgın, deprem ve büyük bir ekonomik kriz yaşadık. Bu koşullarda merkezi yönetimden daha fazla destek gelmeliydi. Siyaset yaparken parti gözetmeksizin başarılı olan takdir edilmeli, başarısız olan da uyarılmalıdır. Siyasetin temel görevi millete hizmettir. AKP Türkiye genelinde kaybettiğini hissettiği için sürekli bir saldırı halindedir. Siz her türlü argümanı kullanarak, milletin en hassas noktalarına dokunursanız milli birliğimizi, bütünlüğümüzü zedelemiş olursunuz. Geldiğimiz noktada yarın seçim olsa, AKP yüzde 40’ı bile bulamaz” açıklamalarında bulundu.

ADAY BİLMECESİNE NE DEDİ?

Kırkpınar ‘Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?’ sorusuna, “Altılı masa güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönüş hedefindedir. Cumhurbaşkanlığı görevini ifa edecek kişinin kim olduğundan ziyade, bu kişinin belli bir vizyonla bu göreve talip olması, kendisine verilen geniş yetkileri millete en yararlı biçimde kullanması gerekir. Bu konuyla çalışmalar devam ediyor” şeklinde cevap verdi.

Kırkpınar Altılı masanın İzmir’e yansımaları hakkında “Altılı masa yönetilemeyen bir ülkenin sorunlarını çözebilmek için bir araya gelmiştir. Biz il başkanlarımızla zaten evvelden beri bir araya geliyorduk. Gelmeye de devam ediyoruz” dedi.

Kırkpınar son olarak milletvekilliği adaylığı konusunda ise,“Seçime bu kadar az bir süre kalmışken böyle bir ideali ortaya koymanın doğru olmadığını düşünmüyorum. Teşkilatım isterse, destek verirse elbette milletvekili adayı olabilirim dedi. Teşkilatın desteği olmadan olmaz” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi