CHP’de ilçe kongreleri devam ediyor. Kiraz'da kurulan sandıktan Mevcut İlçe başkanı İsmet Korkmaz çıktı.

Kongreye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, komşu ilçelerin ilçe başkanları, il yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı. Mevcut İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın tek aday olarak girdiği kongrenin Divan Başkanlığını Balbay yaptı.

Başkan Korkmaz güven tazeledi ve CHP Kiraz'da seçim sona erdi. 99 oy kullanılan seçimde 5 oy geçersiz sayıldı. 94 oyla mevcut başkan Korkmaz yeniden başkanlığa seçildi. Seçilen ilçe yönetimi şu şekilde; Özler Beşçi, Şakir Biber, Yücel Çetinkaya, İnci Ener, Nurşen Gencer, Süleyman Gözüm, Kadriye Kavakçı, Ümit Kazak, Koray Kıran, Hüseyin Savran, Dursun Seyrekli ve Muharrem Uysal Seçilen il delegeleri şu şekilde; İbrahim Gözüm, Nevzat Kaya, İsmet Korkmaz, Nuri Şan ve Mustafa Okka

Balbay kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Kiraz'ın yerel seçimlerde kaybedilmesine dikkat çekti. Balbay, “Bugün bu salonda bir kişi eksiğimiz var. İnşallah bir sonraki kongrede ilçe belediye başkanımız da burada olacak” dedi. Balbay'ın sözleri 2019'daki yerel seçimler için örgüte 'belediyeyi kazanalım' mesajı oldu.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da "Belki başka partilerin hedefi iktidar olabilir. Bizim hedefimiz durmadan, bıkmadan, usanmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyinin üzerindeki seviyeye ulaşmaktır. İktidar bizim için araçtır. İktidara gelir var gücümüzle çalışırız. Biz cumhuriyeti kuran parti olarak alnı açık, başı dik, göğsü kabarık yaşamış, yaşatılmış ve yaşayacak olan bir partiyiz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi