TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in tek aday olarak girdiği İzmir İl Kongresi’nde blok liste talebi, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ‘çarşaf liste’ lehine yaptığı etkili konuşmanın ardından reddedildi.

Çarşaf liste ile gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde 160 kişi Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay delegeliği için aday oldu. Kurultay delegeliği için İzmir’den 56 isim seçilirken, bu 56 isim arasında dikkat çeken isimler de yer aldı.

HANGİ BELEDİYE BAŞKANLARI YER ALDI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP 37. Olağan Kurultayı’nda delege olarak yer alacak.

İLÇE BAŞKANLARI’NDAN KİMLER VAR?

Öte yandan ayrıca CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz, Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Menderes İlçe Başkanı Gizem Ergün kurultay delegesi olarak seçildi.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK, KURULTAY DELEGESİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde 37. Olağan Kurultay’da delege olarak seçilen isimler arasında ayrıca çok sayıda dikkat çeken isim de yer aldı.

Adı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan adayı olarak geçen Devrim Barış Çelik’in Kurultay delegesi olması dikkat çekerken, Çelik’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP’nin Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da kurultay delegesi olarak seçildi.

ÇALKAYA DA KURULTAY DELEGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ayrıca 31 Mart yerel seçimlerinde adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülen eski Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da kurultay delegesi olarak yer alması dikkat çekti.

Ayrıca hiçbir anahtar listede yer almayan Gürbüz Bal da kurultay delegesi oldu.

Öte yandan edinilen bilgiye göre mevcut listeye kadın ve gençlik kotalarından ötürü itiraz yapıldı. İtirazlardan sonuç alınırsa listenin değişmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi