GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, İzmir Şube Başkanı Doğan Türker ile Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ülkü Sezgin İz Gazete’yi ziyaret etti. Bir buçuk milyon EYT’li ve aileleri ile miting düzenleyen Derneğin yöneticileri, gittikçe derinleşen ve can yakan ekonomik krizin kendilerini de etkilediğini ifade etti.

3. GELİR BİLE YETMEZ

60’a yakın ilde örgütlü, Edirne’den Kars’a tüm illerde örgütlenme çalışması yapan Dernek, ilçelere kadar yapılanmalarını sürdürüyor. Emek mücadelesinde masanın bir ucunda olabilmek için konfederasyon olmaya çalıştıklarını söyleyen Mustafa Avcı “Her günümüz bir öncekini aratıyor. Ekonomik krizin artması ile üstümüzdeki mali yük her geçen gün artıyor. Emekli oldum ben ama bin TL altında maaş bağlandı. Bu yıl binin üstüne çıktım. Herhalde seneye bin 500 TL olacak. Düşünün bu parayla nasıl geçineyim. Tabi ki ikinci bir iş yapacağım. Yetmez 3. Bir iş bile yapsam bu hayat şartlarında geçinmem zor. İnsanların çocuğuna giyecek, yiyecek alamaması, alamadığı için eve çocuğu uyuduktan sonra gelmesi kadar acı bir şey var mıdır? Bir eylemde küçük bir kız ‘Babam kalp hastası çalışamıyor, emekli edin de ben de okula gideyim’ pankartı açmıştı. Ağlayarak tutuyordu pankartı. Bana ‘Zaten emeklisin daha ne uğraşıyorsun?’ dediklerinde ben o çocuğu anlatıyorum. Ben bu çocukların devamını görmek istemiyoruz. Daha mutlu, hayata gülen, umutla bakan çocuklar olsun diye mücadele ediyoruz. O umutla yaşıyoruz.

‘GASP EDİLMİŞ HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Derneğin İzmir Şube Başkanı Doğan Türker ise “Biz erken emekli olmak için uğraşmıyoruz. Gasp edilmiş haklarımızı istiyoruz. Benden aldığını bana verecek, ekstra bir şey vermeyecek. Ben işe girerken bana 25 yıl çalıştığında emekli olacaksın demişsin. Sonra kuralı değiştirmişsin. Önceden yapılmış bir anlaşma var ve herkesin verdiği söze sadık kalmasını istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi