Karaburun Belediyesi tarafından yaptırılan kilit parke yapım işiyle ilgili "görevi kötüye kullanma" ve "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla haklarında dava açılan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın duruşması başladı. İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıklar İlkay Girgin Erdoğan, Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Ali Murat Çelik ve Ahmet Tolga Aydın ile müşteki AKP Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kilit parke döşenmesi işi için açtıkları doğrudan temin ihalesinde en düşük teklifi veren şirkete bir belediye meclis üyesinin ortak olması nedeniyle işin ikinci firmaya verildiğini belirtti. 

İşin bu firma tarafından bitirildiğini, firma yetkilisinin işi teslim ettikten sonra parasını almak üzere belediyeye geldiğini anlatan Erdoğan, "Fen İşleri Müdürlüğünü arayarak, 'evrakları tamamlayın ödeme yapacağız' dedim. 'Başkanım ödendi o para' dediler. Evrakın bana gelmesi lazımdı. Diğer yetkililer, 'başkanım teslimi bugün aldık ödeme olması mümkün değil' dediler. Bir ödeme belgesi çıktı. Ödenen kişi bölümünde ihalede en düşük teklifi veren firmanın ismi yazıyor. Kağıtta eski Mali Hizmetler Müdür vekili Gülay Güngör'ün imzası vardı. Gülay hanım faturanın kendisinde olduğunu ancak avukata tutanakla vereceğini söyledi. Yanlış ödemeyle ilgili yazı yazdırdım. Firma yetkilisini çağırdım. Hemen iade etti, biz de gerçek sahibine parayı ödedik." dedi.

Erdoğan, yanlış ödemenin kendi talimatıyla olmadığını belirterek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini sözlerine ekledi. 

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçu işlemediklerini ifade etti. Sanık avukatları, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik suçlarının oluşmadığını ve belediyenin zarara uğratılmadığını, başkanın bilgisi dışında yapılan yanlış ödemenin düzeltildiğini açıkladı.

Müşteki Adem Avcı ise, parke döşenmesi işinin ihalede en düşük teklifi veren ancak yasaklı olan şirkete verildiğini, durum fark edilince evraklar değiştirilerek farklı firmaya ödeme yapıldığını iddia etti.

'HUKUK BİLGİSİ OLAN HERKES ANLAYABİLİR'

Erdoğan duruşma sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, " Belediye başkanlarının kaderinin yargılanmak olduğunu bilerek bu yola çıktık.Bir hukukçu olarak dava konusu ihbar, yargılama aşamasında olduğu için daha fazla yorum yapmam yakışık almaz. Ancak sadece şunu söyleyebilirim: Adı geçen şahsın iddialarının ne kadar temelsiz ve dayanaksız olduğunu, az çok hukuk bilgisi olan herkes anlayabilir diye düşünüyoruz. İlçe Başkanı’nın malum basın kuruluşlarına haber servisi yaptıktan sonra, “Benim adım da haberlerde geçiyor, davaya müdahil olmak istiyorum” talebi, Mahkeme tarafından KABUL EDİLMEMİŞTİR" ifadelerini kullandı.

'TÜM HAKSIZ VE MESNETSİZ SUÇLAMALARA RAĞMEN'

"Bugün duruşmamda bizzat yer alarak savunmamı avukatlarımla birlikte yapmak istedim." ifadelerini kullanan Erdoğan, " Adaletin terazisinin tüm bu iddiaları doğru tartarak karar vereceğine de yürekten inanıyorum. Tek üzüntümüz, bu koridorlarda kaybettiğimiz zamanı siz Karaburunlu hemşehrilerimiz için hizmet üretmeye harcayabilir olmaktı. 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir sonraki duruşmamız 20 Mayıs 2022 günü saat 10.00’da. Şimdi doğru görevimizin başına gidiyoruz. Karaburun halkına hizmet etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm haksız ve mesnetsiz suçlamalara rağmen…" paylaşımını yaptı. 

AA- HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi