Gazetemiz yayın yönetmeni Ümit Kartal’ın sunduğu ’35 Dakikada Gündem’ programına canlı yayın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, CHP’nin referandum sürecinde yürüteceği propagandaya dair örnekler vererek açıklamalarda bulundu. Partilerinin ciddi bir hazırlığı olduğunu anlatan Kılıç, ‘hayır’ çalışması yürütmek isteyen tüm yurttaşların da CHP İl ve İlçe binalarına uğrayarak materyal temin edebileceğini söyledi.

Sandık güvenliğine dair de konuşan Sevda Erdan Kılıç, vatandaşların kendi oylarına sahip çıkmak üzere müşahit olmaları gerektiğini söyledi. Kılıç şöyle konuştu: “Vatandaşlardan kendi oylarına ve kendi geleceklerine sahip çıkmalarını istiyoruz. En az partiler kadar onların da sahip çıkmaları gerekir. Dileyen herkes, gelip ilçe binalarımıza gelerek müşahit kartı alabilir. Bunun dışında da oy kullandıkları sandıkların sayımını gözlemlesinler”

Referandumun yapılacağı güne kadar herkesin ‘oy kullanmayacak’ ya da  ‘kararsız’  tanıdıklarını ikna etmesi gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Bu gerçekten ülke geleceği için çok önemli bir seçim. Bu bir parti meselesi değil, kimse bir şey seçilmiyor, Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Bu ülkenin geleceğinin seçimi... O yüzden oy kullanmakta kararsız olan insanları ikna etsinler, gidip oylarını kullanıp oylarına  ve geleceklerine sahip çıksınlar” dedi.

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN:

Editör: Haber Merkezi