İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Olağan Kurultay sürecinde gözler 8 Şubat’ta yapılacak olan İzmir İl Kongresi’ne çevrilmiş durumda. İzmir İl Kongresi’nde tartışmaların ana odak noktasını “İl Kongresi’nde tek aday mı?” olacak sorusu oluştururken geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın ‘tek aday’ mesajı dikkat çekmişti.

Sürece ilişkin en net ve sert açıklama Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’dan geldi. İl Kongresi’ne ilişkin gazetemizin sorularını yanıtlayan Serdar Sandal, bugüne dek yapılmış en sert söylemleri dile getirdi. “Ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Kemal Kılıçdaoğlu ise Genel Başkan. Tabii ki herhangi bir talimatı bizim için emir olur”diyen Serdar Sandal “Biz siyasetin doğasında olan şeyi söylüyoruz, sıkıntı bunu farklı anlamlara yoran arkadaşların” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BİR ALGI OLUR’

İl Kongresi’ne ilişkin tartışmaların Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatının ne yönde olacağı ile son bulacağını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “İktidara giden bir partide ana metropollerden tek aday ile gitmek partimiz için güçlü bir algı olur. Bence bu güçlü algıya en güçlü cevap da İzmir’den gelir” diye konuştu.

‘DEMOKRASİCİLİK OYNAMAYI SEVİYORUZ’

Demokrasiyi savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek adaylı kongre seçimineyönelik eleştiriler hakkında da konuşan Sandal, eleştirilerin temelinin doğru olmadığını ifade ederek parti içerisinde üye listelerinin sağlıklı olmadığına dikkat çekti. Sandal, “Bazı partilililerimiz doğrudan demokrasiyi sevmiyor, demokrasiciilik oynamayı seviyor. Aslında tek aday, çift adaylı işler biraz da bunun göstergesi. Bizim üye listelerimiz çok sağlıklı olur, mahallelerden herhangi bir telkin olmadan arkadaşlar gelir oylarını kullanır ve o temsiliyetler doğru gerçekleşir, oradan ilçelere,ilçelerden de ile giden bir süreç olur, o zaman bu tartışma anlaşılabilir. Ama kontrol edilen seçimlerle bir yarış ile ‘bu yarış demokrasinin gereğidir’ demek aslında geçmişi gizleyip başka bir algı yaratmak demektir. Bu demokrasi değil, demokrasiciliktir” ifadelerini kullandı.

‘BİAT DEĞİL, PARTİ DİSİPLİNİ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti programının ve tüzüğünün belirli olduğunun altını çizen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi bir siyasi parti. Bu siyasi partinin bir de Genel Başkanı var. Herkes yerini ve haddini bilecek. Talimat geldiğinde nokta konulmuştur. Gerisi yalan. Benim bir diğer kimliğim siyasi bir kimliğim, ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Kemal Kılıçdaroğlu ise Genel Başkan. Tabii ki herhangi bir talimatı bizim için emir olur. Biz siyasetin doğasında olan şeyi söylüyoruz, sıkıntı bunu farklı anlamlara yoran arkadaşların. Biz haddimizi ve yerimi biliyoruz, bence biat değil, parti disiplinidir bu. Sen bu partiye üye olurken, tüzüğüne, parti programına bakıyorsun. Parti programında her şey tanımlı aslında”

Editör: Haber Merkezi