İZ GAZETE- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren terörist olarak Dilşah Ercan ismini açıklayan İçişleri Bakanlığı’nın verdiği bilginin doğru olmadığının ortaya çıkmasının ardından açıklama yaptı. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Kılıçdaroğlu, "… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz"  derken AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Lideri'nin bu tweetini alıntıladı. 

DAĞ HEDEF ALDI, İZMİR'DEN CEVAP GELDİ

"Mızrak çuvala sığmıyor" diyen Dağ, "Sadece teröristleri gazeteci diye aklayan raporları değil, sayısız örnekten sonra şu artık çok nettir: CHP terör örgütlerini doğrudan ve dolaylı olarak desteklemektedir ve Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yi maalesef bir milli güvenlik sorununa dönüştürmüştür" ifadelerini kullandı.

Dağ'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef almasına İzmir'den tepki geldi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan,"Terörist başının kırmızı bültenle aranan kardeşini TRT’ye çıkaranlar, Terörist başının mektubunu TV’lerde yorumlatanlar, Suç örgütü ve baronları ile boy boy fotoğrafları çıkanlar, Ne istediniz de vermedik diyenler değil de CHP mi milli güvenlik sorunu? Hadi oradan" tepkisini gösterdi.

MİLLET PİSLİĞİNİZDEN BIKTI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Ülkenin ve vatandaşın gerçek gündemini konuşmaya yüzü olmayanlar, başlarındakinin 'Terör örgütünün üzerine gitmeyin' talimatını, FETÖ ile birlikte yol yürüdüklerini, Öcalan'ın kardeşini TRT'ye çıkarttıklarını, Terörist başı Apo'nun mektubunu televizyonda yorumladıklarını unutmuş, çözüm sürecinde suç duyurusunda bulunan CHP'ye çamur atmaya çalışıyor. Millet çamurunuzdan, pisliğinizden, yalanınızdan, talanınızdan bıktı. FETÖ'yü bu ülkenin başına bela eden, PKK'yla masaya oturan kimse, odur milli güvenlik sorunu" paylaşımında bulundu.

ÜLKEDE NE KADAR DOLANDIRICI, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ VARSA

CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik ise, "Bu ülkede bir milli güvenlik sorunu varsa o da sizlersiniz! Ülkede ne kadar vurguncu, dolandırıcı, uyuşturucu kaçakçısı, suç örgütü lideri varsa fotoğraf çektiren de, kokainmanları yanında gezdirenler de sizlersiniz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi