CHP MYK Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıya gelir gelmez, açış konuşması yapan Kılıçdaroğlu, gündemi sunar sunmaz, konuyu İzmir İl Kongresi’nde yaşanan kavgaya getirdi.

Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar kongreler kavgasız gürültüsüz devam ederken, İzmir İl Kongresi’nde yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Tam demokrasi şöleni havasında kongrelerimizi yaparken, İzmir’de kamuoyuna yansıyan görüntüler hiç hoş olmadı. Biz, kongrelerimizde Türkiye’nin her yerinde demokratik yarış olmasını istedik. Kavga olmasın dedik. O kadar uyarılarda bulunduk. Her yerde bu kurala uyulurken, İzmir gibi bir ilin kongresinde bu kavganın yaşanması affedilir gibi değil. Bu kavga şunu gösterdi arkadaşlar. Dışarıdan bize kimsenin bir şey yapmasına gerek yok, çünkü biz gerekeni parti içinde yapıyoruz zaten. Birbirimizin gözünü oymayı çok seviyoruz. Bu kabul edilebilir değil. Kavga edenle yollarımızı ayıracağız” eleştirisinde bulundu.

ERDAL İNÖNÜ’NÜN SÖZLERİNİ AKILLARA GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir kongresi ve geçen hafta sonu bazı il kongrelerinde yaşanan kavgalar hakkında MYK’da yaptığı yorum, rahmetli Erdal İnönü’nün geçmişte yaptığı espriyi akıllara getirdi. SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleriyle restorana giden Erdal İnönü, garson, “Efendim, bir şey almak ister misiniz?” sorusunu sorunca, “Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz” yanıtını verir.

Editör: Haber Merkezi