CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı, Tayyip Erdoğan’ın akrabalarının yurtdışına milyon dolarlarca lira aktarım yapmasına ilişkin belgeler büyük ses getirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki grup toplantısında yeni bir bomba daha patlatacağını söyledi.

Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek ise Kılıçdaroğlu’nun bir yandan gündemi yeniden belirler hale gelirken diğer yandan parti içindeki ikinci cephesini yazdı. Belgelere ilişkin AKP teşkilatının tek vücut halde karşı koyduğunu belirten Zeyrek, buna karşın CHP yönetimindeki bazı isimler dışında kimsenin konuyu sahiplenmediğini, CHP teşkilatındaki asıl gündemin 2018’in ilk yarısında yapılacak kongre olduğunu ifade etti.

CHP’nin İstanbul’daki tüm ilçe, dolayısıyla da il kongresinin ertelendiğine dikkat çeken Zeyrek, mevcut il yönetiminin ilçe kongrelerindeki delege listelerini değiştirdiği, bunu öğrenen Kılıçdaroğlu’nun “Kongreyi erteleyin” talimatı verdiğini, “Gerekirse İstanbul örgütünün kurultaya katılmamasın” dediğini, Ankara’da da benzer biçimde eski tüfeklerin Kılıçdaroğlu’na karşı birleştiğini ve delege savaşı yaşandığını aktardı.

“KILIÇDAROĞLU SORUMLULUK ÜSTLENİRKEN, CHP'DE GÜNDEM DELEGE SAVAŞI”

MHP’nin AKP’yi yanaştığı, HDP’nin de etkisizleştiği koşullarda CHP’nin Meclis’teki tek muhalefet partisi haline geldiğinin altını çizen Zeyrek, “CHP’nin ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kadar büyük bir sorumluluk üstlendiği bir dönemde, CHP’lilerin bütün mesailerini Türkiye’nin değil, CHP’nin yönetimini kazanmak için harcaması, Kılıçdaroğlu’na ikinci bir cephe daha açmış vaziyette” dedi.

Zeyrek, yazısını da “Bakalım bu koşullar altında CHP’nin hep övündüğü ‘parti içi demokrasi’ zemini, ‘delege toplama yarışı’ olmaktan çıkıp, iktidarı hedefleyen bir enerji yaratabilecek mi?” diye sorarak da yazısını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi