İZ GAZETE - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk'ta, şehit er Yener Kırıkcı’nın cenaze töreninde saldırıya uğraması tepkilere neden oldu.

Tüm ülkede rahatsızlık yaratan görüntüler sonrası İzmir’den de tepkiler gecikmedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Birbirimize bağlılığımızın demokrasiyle perçinlendiği, şiddet ve kavganın hayatlarımızdan tümüyle silindiği günlere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TUNCAY ÖZKAN

Utanmaz arlanmazlar. Şehit cenazesinin ardına saklanamayacaksınız. Azmettiricilerinizle, provakatörlerinizle hukuk önünde hesap vereceksiniz. Amacınız İstanbul’da provakasyon. Ama başaramayacaksınız. Biz asla kavgada olmayacağız. Barışın ve kardeşliğin sesiyle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile omuz omuza yürüyeceğiz.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SELİN SAYEK BÖKE

Genel Başkanımız Sn. Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Halkı düşmanca ayrıştıran siyasetin sorumsuzluğu, bunları yandaş kağıt paçavralarında yazanlar birlik ve beraberliğimize tezgah kuruyor! Karanlığı sağduyuyla, kardeşlikle aştık, aşacağız.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR

Genel Başkanımıza Şehit cenazesinde, bir takım kendini bilmez kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimizin Partisi olmaz ve hiçbir partinin buna tek başına sahip çıkma hakkı yoktur Şehidimiz; hepimizin Şehididir. Hiç kimse bizi terör örgütleri ile bağdaştıramaz. Bu leke ve bu ayıp bize değil size yapışır.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya zemin hazırlayan alçaklar, soysuzlar bana Sivas'ı, Maraş'ı ve bu ülkenin tarihindeki diğer kara lekeleri hatırlattı.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ EDNAN ARSLAN

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum! Sorumlular hesap vermelidir. Gereği yapılmalıdır. Güzelim ülkemizi kutuplaştırarak ne hale getirdiniz. Yazıklar olsun.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SEVDA ERDAN KILIÇ

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı lanetliyorum.Bu alçakça saldırıyı planlayan, bu saldırıya çanak tutan zihniyeti kınıyorum. Provokasyonlarınız bu milleti birbirine düşman etmeye yetmeyecek.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan kesinlikle bir protesto eylemi değil yapılan alçaklığı sıradanlaştırmayın organize, örgütlü bir saldırı var. İçişleri Bakanı ve sen Ankara Valisi derhal istifa et gerekli güvenlik önlemlerini almadınız sorumlu sizsiniz.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan kesinlikle bir protesto eylemi değil yapılan alçaklığı sıradanlaştırmayın organize, örgütlü bir saldırı var. İçişleri Bakanı ve sen Ankara Valisi derhal istifa et gerekli güvenlik önlemlerini almadınız sorumlu sizsiniz. Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının failleri ortaya çıkarılmaz, yargılanmaz ve mahkum edilmezse, Türkiye’de barışı, kardeşliği sağlamak zor olacaktır. Alçakların oyununa ülkemizi kurban edemezsiniz. Bu organize provakasyon aydınlatılmalıdır, sorumluluk iktidarın.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ EDNAN ARSLAN

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan kesinlikle bir protesto eylemi değil yapılan alçaklığı sıradanlaştırmayın organize, örgütlü bir saldırı var. İçişleri Bakanı ve sen Ankara Valisi derhal istifa et gerekli güvenlik önlemlerini almadınız sorumlu sizsiniz.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU

Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’na yapılan kesinlikle bir protesto eylemi değil yapılan alçaklığı sıradanlaştırmayın organize, örgütlü bir saldırı var. İçişleri Bakanı ve sen Ankara Valisi derhal istifa et gerekli güvenlik önlemlerini almadınız sorumlu sizsiniz.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR

Yurdumuzu ateşe atmanıza izin vermeyeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı Gnl Başkanımız nezdinde tüm Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapıldı. Nefret diline inat, ülkemizin kardeşçe yaşama arzusundan asla vazgeçmeyeceğiz.

İYİ PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY

Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışmaktan gurur duyduğum bir vatanseverdir. Ona bu muameleyi yapmaya kalkanlar iç savaş kışkırtıcıları hain ajan provokatörlerdir. Herkes sakin olmalı, bu oyuna düşmemeliyiz. Şimdi devleti arıyoruz ve göreve davet ediyoruz.

İYİ PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSAVAT DERVİŞOĞLU

CHP Lideri Sn.Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı Türk Demokrasi’sine yöneltilmiş bir suikasttır. Seçimle geldikleri makamlardan, seçimle gitmeyi hazmedemeyen ve soğuk savaş dönemi siyasetçi aklıyla hareket edip, kardeşi kardeşe kışkırtanlar asla hedeflerine ulaşamayacaktır.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ÇELEBİ

Şehit bizim şehitimiz boyun eğmeyeceğiz.

ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UTKU GÜMRÜKÇÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum.

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL

CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı lanetliyorum. Ülkemize kin ve nefret tohumlarını serpenlerin ne yapmaya çalıştığını bu toprakların insanları çok iyi biliyor.

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ERHAN KILIÇ

Ankara'da şehit cenazesine katılan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum.

Bu memlekete nefret ve nifak tohumları ekmeye çalışanlar, bilsinler ki; biz toplumu kucaklamaya, birliği ve beraberliği savunmaya devam edeceğiz.

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN SELVİTOPU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta Şehit cenazesinde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu ülkeyi sürekli olarak ayrıştırmaya ötekileştirmeye ve kaosa sürüklemeye çalışanlar bilmelidir ki halkımız buna müsaade etmeyecektir.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI SERDAR AKSOY

CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı.

Bu çirkin saldırıyı kınıyor ve Sayın Kılıçdaroğlu’na acil şifalar diliyorum.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI ABDÜL BATUR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara’da katıldığı Şehit cenazesinde bir grup provokatörün saldırısına uğradığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Bu şiddet eylemini kınıyor, hak, hukuk, adalet diyen özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önderi Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI SERDAR SANDAL

‪Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, üstelik şehit cenazesinde yapılan alçakça, kalleşçe, haince saldırıyı şiddetle kınıyorum.

‪Başta yandaş basın olmak üzere siyasetçileri hedef gösteren herkes sorumlusudur!

‪Ama unutmasınlar! Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz! Genel Başkanımızın sonuna kadar yanındayız!

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI ADİL KIRGÖZ

CHP Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınıyorum. Birlik ve beraberliğe en muhtaç olduğumuz dönemde provokasyonlara izin verilmemeli, sorumlular derhal bulunmalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı tüm Türkiye'ye yapılmıştır. Bu tür provokasyonlara asla izin vermeyeceğiz.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL UYGUR

Demokrasi mücadelesinin lideri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı organize bir grubun provokasyonudur. Şiddetle kınıyorum. Bu saldırı, salt partimize ve genel başkanımıza değil, Türk demokrasisine yapılmıştır. Bundan böylede bu güçlerin girişecekleri provokasyonlara karşı uyanık olup, hem siyasette, hem de sosyal hayatta ülkemizin geleceği için birlik olmaya devam etmeliyiz.

ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORAN

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu hain saldırı iktidarın seçim süresince kullandığı öfke dilinin, muhalif kesime yönelik temelsiz terör yakıştırmasının sonucudur. Bu saldırı Türkiye demokrasisini, birlik ve beraberliğimizi, seksen bir milyonun birarada yaşama iradesini hedef alan bir saldırıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı çamur medyasının şehit cenazesi üzerinden halkımızı provoke etmekten çekinmeyen manşetlerinin sonucudur.

URLA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM BURAK OĞUZ

Genel başkanımıza şehit cenazesinde yapılmış bu saldırı, halkımızın tepkisi değil, Türkiye’de huzurun hakimiyetinden rahatsız olan şer odaklarının planlı girişimidir.Saldırganların şehit cenazesine bile saygı göstermediğine dikkat çeken Burak Oğuz; “Şehidimize bile saygısızlık yapacak kadar ileriye giden saldırganların Sayın Genel Başkanımızı hedef almış olmaları, bir kaos yaratma, ortalığı karıştırma, teröre yol açma eylemidir. Değerli halkımızın bu tür manipülasyonlar karşısında her zaman olduğu gibi soğukkanlılığını koruyacağına inanıyorum. Şehidimize rahmet, Sayın Genel Başkanımıza da geçmiş olsun diliyorum.

GÜZELBAHÇE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İNCE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’da katıldığı Şehit cenazesinde bir grup provokatörün saldırısına uğradı. Hiç bir şey bizleri doğru bildiğimiz yoldan geri çeviremez. Bu şiddeti kınıyor, Sayın Genel Başkanımıza geçmiş olsun diliyorum.

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI FATMA ÇALKAYA

Hakkari’de hain terör saldırısı sonucu Şehit düşen dört evladımıza Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Şehit düşen Kahraman Askerlerimizden Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak için Çubuk ilçesine giden Genel Başkanımıza yapılan alçakça saldırı ve linç girişimini lanetliyorum.
Demokrasinin vaz geçilmez unsuru olan seçimlerde büyük bir başarı elde eden partimize, bu şekilde diz çöktüremezsiniz. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Sayın Genel Başkanımızı kimse oynanan oyunun ve tuzakların içine çekemeyecektir.

DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİSİ MEMİŞ SARI 

Bugün Çubuk'ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı DİSK Ege Bölge Temsilcisi olarak kınıyorum. Ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir dilin savaş kışkırtıcılarının bu süreçte halkın birlik ve beraberliğine sıkılan ayrıştırıcı dili kınıyoruz. Biz bunu yıllar önce Sivas’ta, Çorum'da, Maraş'ta yaşadık. Sayın Genel Başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sağduyu ve barış kazanacak diyoruz.

CHP İZMİR İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL

Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Neyi içinize sindiremediğinizi biliyoruz. İnsanları tahrik ederek, kışkırtarak, hedef göstererek bir yere varamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede birlik ve beraberliği sağlamasını, ülkeye huzur ve barış getirmesini engelleyemeyeceksiniz.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı ve provakatif eylemi kınıyorum.

CHP KONAK İLÇE BAŞKANI ÇAĞRI GRUŞÇU

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen elim hadise, ülkemizdeki toplumsal bütünlüğümüzü sarsan ayrıştırma ve ötekileştirme dilinin tezahürüdür.

Biz adalet, huzur, barış dedikçe bir güruh nefret, öfke ve ayrışma demeye devam ediyor. Nefret ve öfkeyle beslenen bu anlayışa; topluma sevgi ve kucaklama aşılayarak cevap vermeye devam edeceğiz.

Toplumu parçalamak için oluşturduğunuz mayın tarlalarını çiçeklerle donatana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI UĞUR YILDIRIM

Ankara'da katıldığı şehit cenazesi sırasında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroglu'na yapılan alçakca ve haince saldırıyı kınıyoruz.

Yaptığınız kin ve nefret siyaseti sizin sonunuz olacak.

CHP FOÇA İLÇE BAŞKANI BARAN GEZMİŞ YILDIRIM

Sayın Genel Başkanımıza yapılan fiili saldırı Türkiye’de kutuplaşmanın, ötekileştirmenin, nefret söyleminin nerelere gelebileceğini gösteriyor.
Şehitlerimize son görevimizi yaparken yapılan bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz..
Genel Başkanımızın her zaman yanında olduğumuzu bu alçak ve faşist zihniyet iyi bilsin.

CHP KARABAĞLAR İLÇE BAŞKANI ALİ İHSAN YILDIZ

Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yapılan hain provakatif saldırı ve eylemi şiddetle kınıyoruz. Şehit cenazesini kullanan saldırganlar yakalanıp derhal cezalandırılmalıdır. İnadına sevgi inadına birlik ve huzur kazanacaktır.

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ BÜLENT SÖZÜPEK

Sayın Genel Başkanımıza fiili saldırı Türkiye’de kutuplaşmanın, ötekileştirmenin, nefret söyleminin nerelere gelebileceğini gösteriyor. Şehitlerimize son görevimizi yaparken yapılan bu alçak saldırıyı kınıyoruz.

BUCA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI SEMİH GÜĞÜK

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan hain ve alçak saldırıyı kınıyoruz. Genel Başkanımızın kılına zarar gelsin yaşadığınız o alçak dünyanızı başınıza yıkarız.

CHP BALÇOVA ESKİ MECLİS ÜYESİ MUHARREM DAYANÇ

Ayrıştırıcı ,ötekileştirici ve nefret dilinin ve siyasetin sonucu bugün ülkeyi kuran partinin genel başkanı saldırıya uğradı.Bu saldırı ülkenin birlik ve beraberliğine yapılmıştır..
Genel Başkanımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.

İZMİR BAKIRÇAY HAVZASI BALKAN VE RUMELİ GÖÇMEN DERNEKLERİ BAŞKANI GÜROL TÜRKMENTEPE

Çubuk’ta şehidimizin cenazesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum.
Nefreti, kini, düşmanlığı pekiştirmeye çalışanlar sanmasınlar ki galip gelecekler. Baharın, sevginin, kardeşliğin hakimiyetini engelleyemeyecekler. Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Genel Başkanımızın barışçıl, hoşgörülü, birleştirici siyasetinin bize öğrettiklerinden yola çıkarak bu kendini bilmezlere ve onların azmettirici ‘büyüklerine’ asla izin vermeyeceğiz!

CHP NARLIDERE İLÇE BAŞKANI ŞAHİN FIRAT

Bugün CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlı’na saldıranlarla, 1993 yılında Sivas’ta insanları yakanlar aynı zihniyettedir. Bu saldırının azmettiricisi ‘CHP’lileri şehit cenazelerine almayın’ diyen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz.

CHP GAZİEMİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ EMİN AKSOY

Şehit Cenazesinde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Sivas’ta insan yakan zihniyet bugün Kılıçdaroğlu’nun canına kastetti. Başaramayacaksınız; faşizme geçit yok.

CHP BAYRAKLI İLÇE BAŞKANI CEMALETTİN ALPER

Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Neyi içinize sindiremediğinizi biliyoruz. İnsanları tahrik ederek, kışkırtarak, hedef göstererek bir yere varamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede birlik ve beraberliği sağlamasını, ülkeye huzur ve barış getirmesini engelleyemeyeceksiniz.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı ve provakatif eylemi kınıyoruz.

ÇİĞLİ İLÇE BAŞKANI MERT ÖZCAN

Ankara çubukta şehit cenazesine katılan Genel Başkanımız a Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.Alcaksiniz. Alcak ! Bu ülkeyi hiçbiriniz Genel Başkanımız kadar sevemezsiniz kimse genel başkanımızın milliyetçiliğini ülke severligini sorgulayamaz Ülkemize Barış Getirmemizi engelleyemezsiniz... Ayrica Bunlar in hesabını vereceksiniz.

CHP NARLIDERE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ERMAN UZUN

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan insanlık dışı saldırıyı lanetliyorum. Bu saldırı sadece barışı, kardeşliği, toplumsal huzuru, hakkı, hukuku, adaleti diline pelesenk etmiş; tüm mücadelesi milleti için olan genel başkanımıza değil, bu olguların Türkiye topraklarında yaşaması ve var olması için mücadele eden tüm Türkiye halkına yapılmıştır. Bu olayın hele ki en acı dolu anımızda, şehidimizin cenazesinde olması AKP iktidarının ülkemizde yaratmaya çalıştığı kindar toplum ve bizden – öteki kutuplaştırmasının bir sonucudur. Bizler bu provokasyonlara uymayacağız, bir olacağız, birlik olacağız, dayanışacağız ve hep birlikte, halkın iktidarında halkımızı kötülerden koruyacağız.

 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ BUĞRA GÖKÇE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan alçakça saldırıyı kınıyorum. Kutuplaştırıcı söylem ve eylemlerin, hedef göstermenin nelere sebep olduğunun en net örneği bu. Şehide, cenazeye saygı da yok! Yazıklar olsun!

ANKARA İZMİRLİLER DERNEK BAŞKANI

Ana Muhalefet Lideri bile ülkede güvende değil! Atılan yumruk birlik ve beraberliğe, Cumhuriyet’e, demokrasiye atılmıştır. “Yakın o Evi”diye bağırmak nedir? Gericilik hortlamış yeniden. Geçmişte yaşanan üzüntü veren olaylardan hiç ders alınmamış. Yazık!

CHP İZMİR ESKİ MİLLETVEKİLİ ZEYNEP ALTIOK

“Yak la yak!” Bu sloganı 26 yıl öncesinden tanıyoruz. 26 yıl önce Sivas’ta aydınlanmayı hedef alarak Cumhuriyet rejimini yıkmak üzere iktidar yoluna çıkan zihniyet yeni bir ortaçağ ateşi istiyor! Katilimizi tanıyoruz.

Editör: Haber Merkezi