MYK toplantısı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Sonra Türkiye'ye duyuran bütün muhabir arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oy kullanan hangi partiye mensup olursa olsun demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Gönüllülere teşekkür ediyorum. Hiçbir şey beklemeden demokrasi adına binlerce gönüllü görev yaptı.

Tehditlere rağmen görevlerini yaptılar teşekkür ediyorum. OHAL vardı. Baskılar vardı.CHP 'nin bayraklarını asan kardeşlerimiz yılmadan görevlerini yaptılar. Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi.

"49.5 OLAN OYLARI 42 BUÇUĞA DÜŞÜRDÜLER"

Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı istifa ederdi. Adalet Bakanı istifa ederdi. Adalete, tarafsızlığa gölge düşmesin diye. Dolayısıyla CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğini bilinmesini isterim. Ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar. 7 puan kaybettirdiler. OHAL'e bütün imkanlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49.5 olan oyları 42 buçuğa düştü.

Bu sonuç iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybettirdi. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.  AKP 7 puan kaybetmiş, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Bu süreci ve sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Biz bu kumpası bozduk. Rakibimiz olan siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim düşünce özgürlüğüne olan düşkünlüğümüzü gösterir. Sonra Anadolu'yu barıştırdık.

"UZUN ZAMANDIR MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMADIĞIMIZ YERDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARDIK"

Millet ittifakı bizim tarihimizin en önemli demokratik kurumlarından birisi olacaktır. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü herkes görevini yapar. Ama bu konuya ağırlık verdik ve güzel sonuçlar elde ettik. Orta Anadolu'da CHP 'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkardık

Bütün renkleri parlementoya taşımayı başardık. Yüzde yüz mü? Hayır ama önemli bir kısmı.

Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim. Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim.

"MUHARREM BEY'E KATKI VERDİK"

Muharrem Bey'in CHP'den fazla oy alması normal. Biz Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına katkı verdik ve hiç bir eleştiri yapmadık. Çalıştı, mücadele etti, mitingler yaptı. Kendisinin de ifade ettiği gibi oyun daha fazla olması lazımdı. Kendisinin de ifade ettiği gibi beklentinin altında kaldı. 9 ay sonra yerel seçimlerde duvarın kalan kısmını orada elde edeceğiz. Çok daha güçlü sonuçlar elde edeceğiz. 

Editör: Haber Merkezi