Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusuna ilişkin yaptığı çağrıya destek verdi.

Davutoğlu, "Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum" dedi. Karamollaoğlu da "Kılıçdaroğlu'nun çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda başörtüsü konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Gelecek Partisi lideri Davuoğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Davutoğlu, "Sn. Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi