İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısı sonrasında İstanbul seçimleri ve sonrasındaki süreç hakkında öenmli açıklamalarda bulundu. Vatandaşın tek adam yönetiminden rahatsız olduğunu ifade eden CHP Lideri Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasiyi inşa etmek için siyasi partilere çağrıda bulundu.

BUNLARDA AHLAKIN KIRINTISI VAR MI ACABA?

İstanbul seçimlerinde her türlü haksızlık yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Doğrudan doğruya Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak bir seçim kampanyası yürüttüler. Medyaları, bürokratları var ama bizim de vicdanımız var. Bunlarda vidan var mı? Ahlakın kırıntısı kaldı mı acaba? Biz öteden beri Cumhurbaşkanlığı makamına oturan kişinin bağımsız olmasını isteriz. Cumhurbaşkanlığı devletin sigortasıdır” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALIDIR’

Anayasanın 103. Maddesi’ni okuyan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini yineledi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Eğer bir kişi tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üzerine ant içmişse tarafsız kalmalıdır. Seçimlerde Cumhurbaşkanı tarafsız kalmalıdır. Parti Genel Başkanları tarafsızlık yemini etmezler”

‘BU DESTANI YAZANLAR SANDIĞA GİDİP OY KULLANAN, TATİLLERİNİ YARIDA KESİP OY KULLANANLARDIR’

İstanbul seçimleri hakkında da konuşan CHP Lideri, “Baskılara, taraflı Cumhurbaşkanı rağmen çok güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. Hep beraber bir demokrasi destanı yazdık. Eğer bütün dünya bugün Türkiye’yi konuşuyorsa, 16 Milyon İstanbullu sayesindedir. Bu destanı yazanlar sandığa gidip oy kullanan, tatillerini yarıda kesen, sandığa gidip oy kullananlarıdır” diye konuştu.

HDP’YE TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne de teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, “Ayrıca binlerce gönüllüye, İyi Parti ve Demokrat Parti Genel Başkanları ve üyelerine, Saadet Partisi Genel Başkanı ve üyelerine, HDP’nin başkanları ve yöneticilerine HDP’ye oy veren kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte demokrasi destanı yazdık” şeklinde konuştu.

Grup toplantısı salonunda sık sık ‘Her şey çok güzel olacak’ , ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları ‘Mazbatayı ver, mazbatayı ver, İmamoğlu’na mazbatayı ver’ sloganları atıldı.

‘İSTİYORLARSA YSK’YA GİTSİNLER, VALLAHİ İTİRAZ ETMEYECEĞİM’

31 Mart sonrası mazbata tartışmalarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu’nun “Mazbatası elinden alınan kişiye mazbatayı verecekler. İstiyorlarsa YSK orada. Gitsinler. Yine dilekçe versinler. Vallahi itiraz etmeyeceğim” ifadeleri salondan büyük alkış aldı.

‘REFERANDUMA HAZIRIZ’

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını istiyoruz. Tarihimiz böyle, kültürümüz de böyle, Cumhurun başında olan kişi 82 milyonu kucaklamalı. 800 bin kişi bunu istediğini kanıtladı. Tarafsızlık konusunda bir referanduma hazırız. Göreceksiniz ezici çoğunlukla tarafsızlık çıkacaktır” dedi.

‘KAZANAN İMAMOĞLU DEĞİL, DEMOKRASİDİR’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de bir dikta rejimi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Her türlü baskıya rağmen, yargının siyasallaşmasına rağmen, bu kültürde demokrasi vardır. Dünyaya bu mesajı verdik. Türkiye’den demokrasi anlamında umudu kesmişlerdi. Bir destan yazarak demokrasiden yanayız. Türkiye’de gerçekten demokrasi kültürü var ve yerleşmiş durumda. İstanbul seçimleri sadece İstanbul seçimi değil. Bütün dünya gelişen demokrasi kültürümüzü yakından izliyor. İnandığımız için yapabiliriz dedik. İnandık, yaptık ve gerçekleştirdik. Kazanan sadece İmamoğlu değil, kazanan demokrasidir. Türkiye Cumhuriyeti’dir”

‘FATURAYI SADECE VATANDAŞ DEĞİL, ÜRETEN KESİM ÖDÜYOR’

Türkiye’nin kalkınmasının demokrasiden geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Erdoğan bir yıl önce ‘Siz 24’ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, Türkiye nasıl düzlüğe çıkacak’ göreceksiniz demişti. Gördük. Ekonomi tepetaklak gidiyor. Yetkiyi aldı. Ne oldu. Devlet aile şirketi gibi yönetilmeye başlandı. Saraya bakıyorum fatura öder mi? Hayır. Faturayı sadece vatandaş değil, üreten kesimler de ödüyor. Son sekiz aydır sanayi üretiminde düşüş var. İş yok, borç çok. 2019’un son dört ayı içerisinde 600 bin kişi icralık oldu” ifadelerini kullandı.

AKP’LİLERE SESLENDİ

Konuşması sırasında AKP seçmenine seslenen CHP Lideri, “Onu sevdiğinizi biliyorum ancak sevmek ayrı memlekete ayrı. Memleket ekonomik olarak elden gidiyor. Bir kişi işsiz olarak kendini yakıyorsa kendimizi sorgulamak zorundayız. Vatandaşın mutfağında yangın olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇAĞRI: TEK ADAM REJİMİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı:

“Vatandaş demokrasi istiyor. Kendi ülkesinde hak, hukuk ve adalet istiyor. Vatandaş partili değil, tarafsız bir Cumhurbaşkanı istiyor. Vatandaş ödediği vergilerin nerelere gittiğini öğrenmek istiyor. Bunları TBMM’deki hiçbir milletvekili de bilmiyor. Tek adam rejiminin değişmesi gerekiyor. Buradan bütün siyasi partilere açık ve net çağrımdır. Vatandaşın beklentilerinin karşılamak için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her şeye hazırız. Tek adam rejimini kaldıralım, güçlü bir demokratik sistem kuralım, demokrasiyi yeniden inşa edelim.

Editör: Haber Merkezi