İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Halkapınar Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Büyük bir coşkunun yaşandığı tanıtım toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Geleceksiniz Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. İzmir’de kimse açız demiyor. Demek ki laf ile gemi yürümüyor.” dedi

İzmirlilerin erken saatlerden itibaren doldurduğu Halkapınar Spor Salonu’nu büyük bir coşku yaşandı.

CHP Genel Başkanı'ndan önce konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 'Demokrasinin ve emeğin başkenti İzmirimize hoşgeldiniz sayın Genel Başkanım' ifadlerini kulladnıktan sonra şöyle konuştu:

"Biz adaylarımıza İzmir'in belediye başkan adayları diyoruz. Emeğini İzmir için harcayan ve İzmir'in sokaklarını karış karış bilen adaylar ile karşınıza çıkıyoruz. Adaylarımızın her biri birbirinden değerli. İzmir duruşuna sahip adaylara sahibiz. Aydın, demokrat, Cumhuriyet aşığı olmaktır . Burada Hasan Tahsin İN inancı Kubilay'ın kahramanlığı vardır. Bu kentin sokaklarında kadınlar özgür dolaşır. Biz de İzmir'in bu güzel insanlarıyla 1 Nisan sabahı İzmir'den tüm Türkiye'ye umut olmak için yola çıktık. AKP'ye inat İzmir'e hizmet ettik. Kocaoğlu'nun başkanlığında Türkiye ye örnek hizmetler yaptık. İzmir'i 180 kilometre demir ağlar ile ördük.

‘RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN…’

Tanzim satış hakkında da konuşan Yücel, "Tanzim satışının da mimarı İzmir onun da çözümü Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz bu örnekleri 1 Nisan'dan sonra arttırarak devam edeceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımızın temelinde insan var. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, bundan onur ve gutu duyuyoruz. Ancak halka hizmet noktasında rozetlerimizi çıkartmak zorundayız.

Yücel “Elbette her seçim önemli. ancak bu seçim halkın yaşam standardını yükselmek için yol açacak bir seçim. Biz yandaş için rant için değil halk için yola çıktık. CHP’li belediyelerin olduğu yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. Hesap veren bir belediyecilik anlayışını sunacağız.” ifadelerini kullandı.

‘İL BAŞKANI YÜCEL'DEN GENEL BAŞKANA SÖZ’

Yücel sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu ülkenin hukuka ve adalete ihtiyacı var. Bu inançla yola çıktık. Herkesin görüşü bizim için önemli. Seferihisar'da büyük başarılara imza atan, vizyonuyla ön plana çıkan dünya çapında bir isim olan sayın Tunç Soyer başta olmak üzere birbirinden değerli adaylarımızla, İzmir'de 30 artı bir çıkaracağımızın sözünü Genel Başkanımıza veriyoruz. Tüm Türkiye'de Mart'ın sonu bahara olsun diyorum.”

Halkapınar Spor Salonu’nda CHP’nin İzmir aday tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi.

İzmirliler ana bu onuru yaşattığınız için tüm İzmirlilere teşekkür ederim.” dedi.

‘KOCAOĞLU SADECE BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLDİR’

Kılıçdaroğlu, “İzmir demokrasinin uygarlığın, 8 bin 500 yıllık bir kent. İzmir bir prensestir. Dolaysıyla biz Martın sonu bahar derken, şöyle konuştu:

“Bütün Türkiye’de insanlar mutlu olmalı ve insanlar huzur içinde yaşamalı. Bu hizmetleri yapan arkadaşımız aramızda. Lütfen ayağa kalkarak Aziz Kocaoğlu’nu alkışlayalım. 397 yıl hapis ile yargılandı. Ama diz çökmedi ve boyun eğmedi. Bütün baskılara rağmen İzmir’e hizmet etti. Kimsenin yapmadığını yaptı. Bu projenin altına imzasını attı. İktidarın yapamadığı metroyu tek başına kararlılıkla yaptı. Dolaysısıyla Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil kararlı bir parti insanıdır.”

‘AZİZ KOCAOĞLU’NDAN DERS ALACAKSINIZ’

İzmir’de köklü bir kültür varlığına işaret eden Kılıçdaroğlu, “İzmir ve İzmirlilerin kültürü sadece Türkiye için değil tüm dünya için örnek oluşturuyor. Eğer bu ülkede bir kurşundan bahsedilecekse Hasan Tahsin’in adı anılmalıdır.”

Üretici kooperatiflerinde ki artışları hatırlatan Kılıçdaroğlu, Tanzim satışlar hakkında da konuştu. Kılıçdaroğlu “Onlar 1970’lerde kaldı. Geleceksiniz Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. İzmir’de kimse açız demiyor. Demek ki laf ile gemi yürümüyor. Kırsal ile kent arasında sağlıklı bir ilişki kuracaksınız. Örnek alınması gerekilen bir kent varsa o da İzmir’dir ve İzmir Büyükşehir Belediyesidir.” İfadelerini kullandı.

‘SANDIKTA TÜM SEÇMENLER İLE İTTİFAK YAPIYORUZ’

AKP’nin ithal belediye başkan adayını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “İthal bir aday ile İzmir yönetilemez. İzmir’i yönetecek kişinin İzmirli olması, İzmir’in tarihi dokusuna sahip çıkması lazım. Bizi zaman zaman eleştiriyorlar.. Sandıkta bütün seçmenler ile ittifak yapıyoruz. Türkiye’yi, bu sefaletten kurtaracağız.” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Kimsenin aşı ile işi ile oynamayacağız. Mutlu ve huzurlu yaşayan şehirler inşa edeceğiz. CHP’li belediyelerinde hiçbir çocuk aç yatmayacak.”

KARŞIYAKALI İŞÇİLERDEN TOPLU SÖZLEŞME TALEBİ

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi 699 sayılı KHK’lı temizlik işçileri slogan atarak taleplerini Kılıçdaroğlu’na ulaştırmaya çalıştılar.

Toplu sözleşme isteyen işçiler, Kılıçdaroğlu’nun ‘halkın sözünü dinlemek zorundayız’ dediği sırada ‘Hak hukuk adalet’ sloganı attılar.

Editör: Haber Merkezi