İZ GAZETE-  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'nde verdiği röportajda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın mal varlığıyla ilgili açıklamaları nedeniyle Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 2 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Özel yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün bir gazetede sayın Cumhurbaşkanımıza ve aile bireylerine yine yalan ve iftira yollu hakaretleri ile saldırmış sözde yurtdışında paralar olduğundan bahsetmiştir. Bu bağlamda gerekli suç duyurusu başvurularını ilgili mercilere de yapmış bulunuyoruz. Şunu bir kere daha altını çizerek söylüyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve aile bireylerinin yurtdışında herhangi bir parası bulunmamaktadır" diye konuşurken, Kemal Kılıçdaroğlu buna tepki gösterdi. 

'2 MİLYON DOLAR İSTEMEN GEREKİYORDU!'

CHP lideri sosyal medya hesabı üzerinden, "ABD Kongresi; “mal varlığını araştırırım” dediğinde gıkı çıkmayan Erdoğan, ben  paralarını yurda getir dediğimde 2 milyon TL’lik tazminat davası açmış. Hem davanın adresi hem de istenen para yanlış! Davayı ABD Kongresine açıp, 2 milyon TL değil 2 milyon dolar istemen gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi