CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden beklenen açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu #BizeKatılın etiketiyle yaptığı paylaşımında, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!" ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, "Ülkemizin dürüst, şerefli bürokratlarına selamlar olsun. Onların başımızın üstünde yeri var. İktidarımızda onları çok güzel günler bekliyor" şeklinde konuştu.

'SARI BÜROKRATLAR'

Kemal Kılıçdaroğlu 'sarı bürokratlar' diyerek "Sizler devleti, kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz" şeklinde konuştu. 'Komaya sokulan bu devi uyandırıp' işlerin yoluna koyulacağının vurgusunu yaptı.

Sarı bürokratlar diye bahsettiği güruha yol yakınken dönün yanlışınızdan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Size de bir iyilik yapıyorum, inin ve kurtarın kendinizi bu suç gemisinden. Küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Hiç gündemlerinde yoksunuz. Onlar planlarını yapmaya devam ediyor. Çok sayıda paralel hayatları ve planları var." diyerek içlerinden çok vahim olan bir tanesini açıklayacağını dile getirdi.

"PARA AKIŞLARININ HEPSİ ELİMİZDE"

Erdoğan ve yakınlarının Amerika kanunlarının arkasına gizleneceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Orada gizlenebilirler, orası hukuk devleti. Hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için Amerika'ya kaçmak istiyorlar." ifadelerine yer verdi.

Amerika'da kurdukları bir paravan şirket üzerinden para akışı sağlandığından bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, "Amerika'da başına bir Amerikalıyı koydukları paravan şirketin asıl yöneticileri Erdoğan ve ailesidir" dedi.

TÜRGEV VE ENSAR VAKFINA İŞARET ETTİ

Paravan şirketlerin başında TÜRGEV ve Ensar vakıflarının olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Paraları bir Amerikan vatandaşına gönderiyorlar. Bir TÜRGEV bir Ensar. Para gönderiminin sonu yok. Amerika'ya 1 milyar lirayı transfer ediyorlar. Size bu yetkileri kim verdi?" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A SESLENDİ "RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ"

"Erdoğan, çık söyle, ailenden kim gönderiyor bu paraları? Kim alıyor oradan? Çık ve anlat!"

"UYAN EY HALKIM UYAN!"

Bu paravan şirketlerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın! Yurtlarınıza alın! Onlar masum! Emekliye bu yüzden para yok, bu yüzden 1 litre süt 20 lira, bu yüzden 4 milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur. Uyan ey halkım, artık uyan! Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken, bizim gidecek yerimiz yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl!"

Editör: Haber Merkezi