İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ suçlaması ile tutuklanmasına ilişkin konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Savcılığın daveti üzerine savcılığa gidiyor. Hakim tutuklanmasına karar veriyor. Şu an kendisi hapiste” dedi.

“Tutuklanması doğru değil. Kaçma şüphesi yok. Belediye başkanı kendisi. Biz zaten ‘Niye dava sürüyor?’ diye bir tartışma zemini yaratmak istemiyoruz. Biz beraat edeceğine inanıyoruz. Kendisi hakkında bir sürü iftira var. Önümzüdeki süreç içerisinde göreceğiz. Şu anda avukat ve milletvekillerinden oluşan bir heyet süreci takip ediyor” ifadelerini kullandı.

‘BUNLAR BİZİ YILDIRMAZ’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkede demokrasi yok. Bri kişinin iradesi her şeyi uyguluyor. Belediye Başkanımız tutuklandı geri adım atacağız mı? Yok. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun bedeli olabilir. Belediye Başkanımız hapise atılabilir, milletvekilimiz hapse atılabilir. Geçmişte de bedel ödedik zaten. FETÖ’nün AKP ile iktidar olduğu süreçte de bizim milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gözaltına alınıyordu. Ancak hepsi beraat ettiler. Bunlar bizi yıldırmaz”

Editör: Haber Merkezi