CHP gençlik kolları üyesi gençler, 8 Mart gecesi 50 kişilik bir grup tarafından önü kesilerek silahlı ve sopalı saldırıya uğradı. Olayda yaralanan 7 genç hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu olayın hemen ardından 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında bu kez CHP Yamanlar Seçim bürosu kurşunlandı. Kurşunlanma olayının öncesinde bir kişinin seçim bürosuna gelerek CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal’ı sorduğu ve “Başkan buraya gelsin” dedikten yaklaşık bir saat sonra ticari taksi ile geçerek seçim bürosuna kurşun yağdırdığı öğrenildi. Kurşunların isabet ettiği 21 yaşındaki Batuhan Gül ve 36 yaşındaki Hakkı Bolat hafif şekilde yaralandı.

SOYER VE ÖZKAN PROGRAMINI DEĞİŞTİRDİ

Yaklaşık 12 saat arayla yaşanan iki olayın ardından programını değiştiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve CHP Genel  Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP Bayraklı Adayı Serdar Sandal’a destek için Osmangazi seçim bürosuna geldi. Soyer burada yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Türkiye’de siyaset tıkandı. Dili kültürü artık hiçbirimizin istemediği halde. Biz barış ve kardeşlik istiyoruz. Biz biliyoruz ki barış ve kardeşlik olmadan, adalet ve kalkınma olmaz” dedi

YARALILARI ZİYARET ETTİLER

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, CHP İzmir il Başkanı Deniz Yücel ve İzmir milletvekili Bedri Serter ile birlikte önce kurşunlanan Yamanlar seçim ofisini ziyaret eden Tuncay Özkan ise, daha sonra da olayda kurşunla yaralanan Batuhan Gül ve Hakkı Bolat’ı evlerinde ziyaret etti. Seçim bürosundan Batuhan Gül’ün evine kadar büyük bir kalabalıkla sloganlar eşliğinde sokakta yürüyen Özkan ve Sandal, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Özkan şöyle konuştu: “Sayın Vali ile emniyet müdürüyle konuştuk.  Bu eşkıyalar kimse bulunup gereken işlem yapılacak. Böyle 2 gün üst üste hem pusu kurarak gençlerimize yönelik silahlı ve sopalı saldırıyı ,sonra Belediye Başkan adayımızı beklediğini söyleyerek ve bir saat bekledikten sonra taksiyle geçerken ateş eden kişiyi bir rastlantının bir araya getirdiğini düşünmüyoruz. Böyle şeyler tesadüf olmaz. Başkan adayımızın işi bitirdiği bu kadar açık ki panik içindeler. Bizim karşımıza eşkıyalıkla gelerek durdurmaya çalışanlar asla ve asla başarılı olamazlar. Buradan onlara sesleniyoruz. Eğer bu hareketlerine devam ederlerse bacaklarını kırarız, bir daha yapamazlar. Onun için kenti yönetenleri uyarıyorum. Bu eşkıyalara tıpkı bize verdikleri söz gibi gereken dersi verecekler. Hiç kimse bizden kurşunla, eşkıyalıkla önümüz kesilerek, dayakla yılmamızı beklemesin. Tüm siyasi rakiplerimizi, bu işe tevessül edenleri, eline silah verdirenleri, sokakları eşkıya gibi pusu kuranları uyarıyorum. Eşkıyanın gece ne yapacağı belli olmaz demişler. Dün gece yaptı. Bugün sabah azdı. Bunun üçüncüsüne ne valilik ne emniyet izin vermeyecek. Bunun karşısına topyekün çıkarız. Size bu mesajları vermek için Ankara’dan geldim. Biz Cumhuriyet halk Partisi olarak ili yöneten valimizden, il emniyet müdürümüzden ve ilçe müdürümüzden gereğini biran önce yapmasını bekliyoruz. Çünkü bunlarla ilgili görüntüler elimizde. Buradaki temel sorunu partimize, ilçe başkan adayımıza yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bir gün önceki saldırıdan bağımsız görmüyoruz. Biz her şeyi biliyoruz. CHP, kendisine uzanan her eli kıracak niteliktedir. Biz bunun takipçisi olacağız. Bunun tekrarlanmasını asla istemeyiz. Valimizi, emniyet müdürümüzü ellerindeki belgelere göre hareket ederek olayın tüm faillerini yargıya teslim etmeye davet ediyoruz”

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Kurşunun diz kapağının hemen altına isabet ettiği Batuhan Gül’e yapılan ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Gül’e geçmiş olsun mesajlarını iletti. Kılıçdaroğlu, Batuhan Gül ile telefonda yaptığı konuşmada “Geçmiş olsun Batuhan. Konunun biz de takipçisi olacağız. Tuncay Özkan ve İl başkanımız oradalar. İnşallah failler derhal yakalanır ve hesabı sorulur. Bu süreçte sizi tahrik edenler olabilir, tahriklere kapılmayın” dedi. 

"BİRİLERİ KARDEŞLİĞİMİZDEN RAHATSIZ OLDU"

Bayraklı’da oluşturdukları kardeşlik atmosferinden birilerinin rahatsız olduğunu belirten CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal ise “Bayraklı’da halk ittifakı kurduk. Toplumun tüm katmanlarıyla bir araya geldik. Birileri bundan rahatsız olabilirler. Ama biz mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.  Ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşüremeyecekler. Kimseye çizdiği senaryonun sonucunu armağan etmeyeceğiz. Her ne güçle ve hakla bizi yolumuzdan çevireceğini zannedenler varsa yanılıyor. Kaldığımız yerden daha güçlü devam edeceğiz. İnsanları ötekileştirmeden MHP’li vatandaşlarımızın evlerindeki ziyaretlerimize devam edeceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren yurttaşlarımızın evlerinde ziyarete devam edeceğiz. Çünkü biz Bayraklı’da toplumun tamamına, kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz. Güvenlik yetkililerinden de zanlıların derhal yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum " dedi.

Editör: Haber Merkezi