ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - 24 Haziran seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Partiler seçim çalışmaları yaparken gençleri de dikkate alarak onlara yönelik çalışmalar da yapıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında esprili bir animasyon filmine imza attı. Kılıçdaroğlu'nun genç seçmene vaatlerinin yer aldığı animasyon filminde, adil kullanım kotası, sansürsüz televizyon ve snapchat gibi internet dünyasına yönelik özgürlükçü vaatler sunuluyor. 

Vİdeoda yer alan açıklamalar şunlar: "Ya arkadaşlar, ben istemez miyim download hızları artsın, adil kullanım kotası kalksın, memlekette daha çok bağımsız film yapılsın, kültür sanat çiçek açsın, televizyonda her filme sabah akşam yerli yersiz sansür gelmesin, pasaportumuzun itibarı artsın, gençlerimiz dünyayı doya doya gezsin, Instagram'da filtreler artsın, Snapchat'te efektler çoğalsın… Curling artık hak ettiği ilgiyi görsün, milli gururumuz olabilsin. Oyunda cheat yapılmasın, herkes hak ettiği frag'e kendi emeğiyle ulaşsın istiyorum. İstiyorum ama önce bu seçimi çözmemiz lazım. Gelin geleceğimize sahip çıkalım, hep birlikte bug'sız yeni bir dünya tasarlayalım."

NE OLMUŞTU?

Animasyonda Kılıçdaroğlu'nun snapchat efektine bürünmesi sosyal medyada espriyle karşılandı. Geçtiğimiz Mart ayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısını canlı yayınlayan Tacettin Bayır, canlı yayın sırasında Face effecti açık bırakmış ve Kılıçdaroğlu çeşitli şekillerde canlı yayına yansımıştı. Tacettin Bayır'ın yayınını izleyenler, Kılıçdaroğlu'nu Yüzüklerin Efendisi serisinin 'sakallı ve şapkalı büyücüsü' Gandalf kılığına bürünmüş ve yayın tam olarak 18 dakika boyunca bu şekilde devam etmişti. Olay sonrasında Tacettin Bayır'ın danışmanı Fırat Toprak sorumluluğu alarak istifa etmiş ancak Bayır Toprak'ın istifasını kabul etmemişti.