Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türkiye ile Katar arasında imzalanan Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği Protokolü’ne göre; Katarlı gençler, sınav şartı aranmaksızın Türkiye'de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek. Eğitimler ile ilgili kontenjanlar ise her yıl tespit edilecek. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı protokole birçok kesim tarafından tepki yağarken bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gelmişti. Söz konusu protokole eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu’na da AKP Gençlik Kolları tepki gösterdi. AKP’li Gençler, birçok ilde düzenlediği eş zamanlı basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. AKP’li Gençlere ilk tepki ise CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Burak Kotan’dan geldi. Kotan, konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. 

‘ÖNCELİĞİMİZ TÜRK GENCİ OLACAK’
Söz konusu protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, “Bu protokolde yanlış anlaşılmaya müsait çok husus var ancak buradaki birinci sıkıntı; Eğer Türk öğrencilere verilecek kontenjan sayısından Katarlı öğrencilere verilecekse, bu, sınava giren tüm öğrencilere yapılmış bir haksızlık. Çünkü bu, onların girebileceği kontenjanlar Katarlılara verilmiş demektir. İkinci olarak; Milli Ordumuzun eğitim kurumlarında neden başka ülkenin öğrencilerine yer veriliyor? Özellikle bu ülke, AKP hükümetinin ilişkili olduğu Katar hükümeti olunca soru işaretleri artıyor. Üçüncü olarak; Neden Katar Devleti? Katar’ın, diğer tüm dünya ülkelerinden farkı ne? Neden sadece Katar ile protokol imzalıyoruz. Biz CHP’li Gençler olarak tüm bu hukuksuzlukların karşısındayız. Bizim iktidarımızda da önceliğimiz; Katar genci değil Türkiye Cumhuriyeti genci olacak” diye konuştu. 

‘MANİPÜLASYONDUR’
AKP’li Gençlerin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin konuşan Kotan, “Yapılan suç duyurusu, basın açıklamaları, bunların hepsi algıyı değiştirmek için yapılan hamleler. Bu tamamıyla Kemal Bey’in söylediklerini, Türk gençlerinin bunlara refleks göstermesini engellemek için yapılan bir manipülasyondur” dedi.

Editör: Haber Merkezi