İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim sürecinde Kanal D'de ekranlarında sunucu Buket Aydın’ın konuğu olmuştu. Programda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacaklarını söyleyerek, “Bütün bunları alacağız, ben gerçeği söylüyorum size.” ifadelerini kullanmıştı. Buket Aydın'ın ise CHP Lideri'nin sözlerine karşılık olarak kahkaha atmıştı. Sunucu Buket Aydın’ın sözleri oldukça eleştirilmiş, sosyal medya da tepki görmüştü. Tartışma yaratan programın ardından, CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 17 Nisan günü mazbatasını alarak, resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra, sunucu Buket Aydın’ın haberleri sunarken İmamoğlu'na “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” dememesi de başka bir gündem yarattı.

Aydın’ın geçtiğimiz günlerde işten atılması iddiaları ile gündeme gelmişti. Ancak bu durum Kanal D tarafından yalanlanmıştı. Gündem yaratan Kanal D Haber Başkanı ve ana haber bülteni sunucusu Buket Aydın dün akşam ana haber sunmaya çıkarılmadı. Aydın’nın yerine CNN Türk'ün haber sunucusu olan Semiha Şahin sundu.

'BÜLTENİ BEN SUNACAĞIM' DİYEREK STÜDYOYA GİRMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan, Odatv'nin edindiği bilgiye göre Buket Aydın "Bülteni ben sunacağım" diyerek stüdyoya girmeye çalıştı. Ancak kanal güvenliği kendisini zorla dışarı çıkardığı bilgilerine ulaşıldı.

Aynı zamanda İnternethaber’e konuşan Aydın, izne çıktığını söylerken, görevine devam ettiğini belirtti

Editör: Haber Merkezi