Hürriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul milletvekili İlhan Cihaner imzalı manifesto hakkında değerlendirmede  bulunan Kılıçdaroğlu “Biz demokrasiyi savunacağız. Öfkenin kimseye bir yararı yok ki. Birbirimizi anlamaya çalışacağız. Eleştiriden asla korkmamak lazım. Ben arkadaşlarıma hep şunu söylerim: “Benim en iyi dostum, benim eksiğimi gelip bana söyleyendir!” dedi.

“HEM İYİ DOSTLARIM HEM DE PARTİNİN BİRER DEĞERİ”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı öncesinde manifesto yayınlayan ve Kurultay’da Sol Cesaret listesiyle gündem gelen CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke ve İstanbul milletvekili İlhan Cihaner için “Hem iyi dostlarım hem de bu partinin birer değeri.” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Farklı konuşuyorlar, diye alıp kapının önüne koyalım diye düşünmem. Yeri geliyor biz tek bir oy için bir günümüzü harcıyoruz. Bunlar bizim arkadaşlarımız, neden dışlayalım?” dedi.

“SÖYLEM DOĞRU AMA...”

İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke imzalı manifestoda geniş yankı uyandıran “CHP sürekli OHAL rejimini normalleştirmeyen, gayrimeşru olanı meşrulaştırmayan, olağanüstü koşullara uygun olağanüstü bir muhalefeti örgütlemeli. Bugün olağanüstü koşullara rağmen, muhalefet olağan dönemin siyasi araçları ve yöntemlerine sıkışmış durumda” maddesine katılmadığını, ancak doğru bir söylem olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “OHAL koşullarında yapılan 16 Nisan Referandumu ile Adalet Yürüyüşü’nün sonuçları ortada. Tek adam rejimi karşısında susmayan, susturulamayan bir CHP var. CHP bunu yaparken, kendisi gibi düşünmeyen ancak demokrasiye âşık milyonları da etkiliyor, onları cesaretlendiriyor. Yani OHAL’i toplumu bastırmak için bir araç olarak kullanmaya çalışan siyasi iktidara karşı OHAL’i normalleştirmeyen bir kararlılıktır bu. Ki o bildiride ne yapılması gerektiği yazıyor mu, hayır. “Olağanüstü mücadele” deniyor. Nedir olağanüstü mücadele? Sivil itaatsizlik mi örneğin? Yeri gelince yapıyoruz. Söylem doğru. Ama bu tür mücadelelerin toplumsal desteğe ihtiyacı vardır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi