İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, partisinin olağan grup toplantısında İzmirli depremzedeleri de ağırladı. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında depremzedelerin mağduriyetlerini dile getirerek AKP iktidarına eleştirilerde bulundu.

‘KENDİLERİNİ SUÇLU GÖRÜYORLAR’

“Aramızda İzmir’den gelen deprem mağdurları var” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Onlar güzel bir dernek kurmuşlar. Önce, dernek kurduğunuz, haklarınıza sahip çıktığınız için size yürekten teşekkür ederim. Elimizden geldiği kadar sizin hakkınızı, hukukunuzu savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz. Siz, bütün partileri davet ettiniz, ‘bütün siyasi partiler bir araya gelsinler, deprem mağdurlarının sorunları var, beraber çözelim’ diye ama oraya AK Parti ve MHP’nin il başkanları katılmadılar. Neden? Kendilerini suçlu görüyorlar. Suçlu adam sizin yanınıza gelmek istemiyor. Ama biz yanınıza geldik, yanınızda durduk ve durmaya devam ediyoruz. Belediye başkanlarımız da ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Bundan da emin olmanızı isterim” açıklamalarında bulundu.

‘KINAMAK BENİM BOYNUMUN BORCU’

AKP İl Binası’na yürüyen depremzedelerin partili yöneticiler tarafından kaba şekilde karşılanmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “AK Parti’ye gittiniz, sizi kapıdan kovdular, hakaretler yaptılar, onları da bu vesileyle kınamak da benim boynumun borcudur. Deprem mağdurunu kınayacağına, deprem mağdurunu bir davet et, bir dinle, derdi nedir… Sen iktidar sahibisin, herkese kucak açmalısın. Eleştiri varsa, soğukkanlılıkla dinlemelisin. Eğer sen bunları yapmayıp da derdini anlatmak için senin kapını çalan kişiyi polisleri çağırıp kapı dışarı ediyorsan sen İzmir’i de yönetemezsin, Türkiye’yi de yönetemezsin. Zaten yönetemedikleri de açık! Bizim temel hedefimiz, size uzun vadeli, düşük faizli kredi vermeleridir. Bunu yaparlarsa pek çok sorununuz da çözülmüş olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi