ÜRGEN TEPE/ İZ GAZETE- İzmir kulislerini de hayli hareketlendiren liderlik tartışmasında kim ne dedi, sizin için derledik. Tartışmanın bir anda odağı haline gelen İzmir'de, istifa sesleri ve destek sesleri yükseldi.

İşte isim isim kim ne dedi:

ALAATTİN YÜKSEL: 'PARTİYİ İNCE, MECLİSİ KILIÇDAROĞLU YÖNETSİN'

Eski İl Başkanı ve Eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel: Daha önceki kurultaylarda ben Muharrem İnce’yi desteklemedim. Ama bugün ortaya çıkan lideri partimizin değerlendirmesi gerekiyor” diyen Yüksel, “Genel başkanın olumlu katkılarıyla Türkiye Muharrem İnce gibi yeni bir lider kazanmış. Bunu kendi içimizde bilimsel metotlarla çözmemiz gerekiyor. Şöyle bir şey olabilir mi diye aklımdan geçiyor. Genel başkan parlamentoda, Muharrem İnce değil. Sistem böyle. Genel başkan parlamentoyla ilgilenebilir. Genel başkanları grup başkanvekilleriyle meclisi kontrol eder. Kendisi mecliste olduğu için grubunu bizzat yönetebilir. Belki Muharrem İnce’yi de partinin genel başkanı olarak değerlendirelim diye düşünebilir. Bunlar yüksek sesle benim düşündüğüm şeyler. CHP’nin başarısı ve iktidarı için düşündüğüm şeyler. Kifayetsiz muhterisler, koltuk için siyaset yapanlar gibi düşünmüyorum. Öyle yapınca partinin geleceğini de yok ediyorsun. Kiminle, neyi söylersek başarılı oluruz noktasında iyi bir değerlendirme ve yapılandırma yapıp yeni bir heyecan yakalamamız gerekiyor”  

YEKTA VARNALI: 'GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZI ÜZDÜ'

Seçim Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Yekta Varnalı: Genel Başkan’ın ‘seçimlerin tek kaybedeni AKP’dir’ demesinin, seçim sonuçlarını derin bir üzüntüyle karşılayan partililerimizi ve partimize oy veren milyonlarca vatandaşımızı üzdüğünü düşünüyorum. AKP’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı olmuş, ittifakı parlamentoda çoğunluk elde etmiş. Böyle bir tablo da bu parti kaybeden oluyor. Bu gerçekçi bir yaklaşım değil. Nasıl böyle bir kanıya vardığını da herkes gibi ben de merak ediyorum. Evet telaşa gerek yok sakin olmak gerekir ancak partimizin seçim sonuçlarına ilişkin bir özeleştiri yapması kaçınılmazdır.

DENİZ YÜCEL: 'PARTİNİN GENEL BAŞKAN SORUNU YOKTUR'

CHP  İl Başkanı Deniz Yücel şunları söyledi: Biz Genel Başkanımızın yanındayız. Partinin Genel Başkan sorunu yoktur. Genel Başkanı tartıştırmak partiyi tartıştırmaktır. CHP’li olmak sorumlu davranmamızı gerektirir. Hem partimize karşı hem de ülkemize karşı sorumluyuz. Bu tartışmaları yaratmak sorumlulukla bağdaşmaz."

ÇAĞRI GRUŞÇU: 'GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ'

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu: CHP Konak İlçe Örgütü olarak Sayın Genel Başkanımızın ve parti üst yönetiminin yanında olduğumuzu bildirir, buna karşın kendi siyasi ikbalini ve parti içindeki bireysel anlayışı yüceltmek isteyenlerin karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz.

SEVDA ERDAN KILIÇ: 'PARTİYİ KAMUOYU ÖNÜNDE ELEŞTİRENLERİN BİZE KATACAĞI BİR ŞEY YOK'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç : Şimdi kenetlenme zamanı... Birlik olma, kendisi için değil halkı için çalışan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne destek olma zamanı... Nasıl “adalet yürüyüşünde” arkasından yürüdüysek yine aynı kararlılıkla yürüyeceğiz. Koltuk derdine düşmeden bu milletin sesini dinleyen genel başkanımızın bundan sonra aldığı kararlara da saygı duyacağız. Değişimi ülkede başarmak yerine parti içine yönelenlerin, makam mevki arzularını ifade edenlerin, bunu başaramayınca da kamuoyuna açık partiyi eleştirenlerin bize katacağı bir şey yoktur!

TUNCAY ÖZKAN: 'KILIÇDAROĞLU GÖREVİNE DEVAM EDECEK'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Böyle bir şey olabilir mi efendim? Kılıçdaroğlu görevine devam edecek. Bugün 3.5 saat toplantı yaptık. Geleceği planladık. Kurultay planımız yok.

TACETTİN BAYIR: 'YENİ KÜSKÜNLER YARATMAK NE KADAR DOĞRU?'

 "9 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlere şimdiden çalışıp iyi bir sonuç almak varken, onu kenara itip kurultay delegasyonunun imzasını toplamak, partiyi kurultaya götürmek, 2 ay burada enerji kaybetmek, yeni küskünlükler yaratmak ne kadar doğru olur? Bunu belediye seçimlerinden sonraya mı bırakmak lazım? Önce yapılacaksa Kemal Kılıçdaroğlu, kendi isteği ile bir tercih koyabilir mi? 'Benim rahatsızlığım da var' diyerek ayrılabilir mi, birini işaret edebilir mi? Bunlar için henüz erken. Bekleyip görmek lazım."

 

ALİ ENGİN: 'PARTİYE OY VERENLER DEĞERLENDİRSİN'

CHP Eski İl Başkanı Ali Engin: Genel başkanlık tartışmasını da erken buluyorum. Bunu önce bir toplum tartışsın bizden ziyade. Bize 15 milyon insan var. 11 milyon insan partiye oy veren var. Bunlar bir değerlendirsin. Önce onlar değerlendirsin. Sonra da bunu yetkili kurullar, önümüzdeki günlerde danışma kurullarının devreye girmesini öneriyor ve talep ediyorum.

ASUMAN ALİ GÜVEN: 'ACİLEN KURULTAY TOPLANMALI'

Eski İl Başkanı Ali Asuman Güven: CHP 24 Haziran seçimlerinde yeterli başarıyı gösterememiştir (baskın seçim) ama kendisine yeni bir lider kazandırmıştır.Türkiye'nin tüm coğrafyasında ilgi gören, sempati duyulan, sevilen, güven veren, iz bırakan ve mitinglerinde coşkulu büyük kalabalıklar toplayabilen bir lider. Şimdi partimizin görevi Türkiye muhalefetinin yeni liderini büyük bir uzlaşıyla bu zor süreçte önder olarak görevlendirerek derhal yerel seçim hazırlıklarına zaman kaybetmeden başlanmalıdır. Bunun için acil kurultayı MYK toplamalıdır. Kurultayda kadrolar uzlaşıyla yeniden belirlenmelidir. Bu reorganizasyon bir zorunluluktur. Karşılığı yerel yönetim seçimleri başarısıdır. 

KANİ BEKO: 'İKİSİNİ DE TEBRİK EDİYORUM'

CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Eski Başkanı  Kani Beko: Özellikle Adalet Yürüyüşü ve sonrasıyla tüm süreci buraya taşıyan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve harikulade bir seçim kampanyası yürütüp milyonların gönlünü ve güvenini kazanan Muharrem İnce’yi tebrik ediyorum. Tüm bu süreç, sadece partililerimize değil, Türkiye’nin emekten, demokrasiden, özgürlüklerden, laiklikten yana tüm ilerici güçlerine de moral ve güç verdi. 40 yıllık sendikacı olarak şunu söylemek isterim ki,zafere giden mücadele uzun solukludur.Bizim DİSK’e bağlı Emekli Sen’in harika bir sloganı var,demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz.Eşitlik,özgürlük,demokrasi,adalet mücadelesinde durmak dinlenmek yok, mücadeleye devam.

MAHİR POLAT: 'KILIÇDAROĞLU'NA YAPILMAK İSTENENİ MİLYONLARCA YURTTAŞIN VİCDANI KABUL ETMEZ'

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat:  Türkiye'de demokrasinin tecelli etmesi için kişisel duygularını bir kenara bırakan, zerre ego yapmayan, 'biz olmak', 'bir arada olmak' yolunda sadece partimizi değil, tüm Türkiye'yi kardeşleştiren, aydın, demokrat lider Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılmak isteneni ne örgütün ne de milyonlarca yurttaşın vicdanı kabul etmez. Tüm bunlar umudunu partimize bağlayıp meydanları dolduran milyonlara haksızlıktır.

HASAN KARABAĞ: 'LİDERLİK SORUNU OLMADIĞINI GÖRDÜK'
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: Liderlik sorunu olmadığını gördük. Genel başkan da açıkladı. İnce’nin verdiği bir söz var. ‘Genel başkanını karşısına çıkıp aday olmam’ dedi. Burada da genel başkanın tutumu hakim olacak. Genel başkanımızın son zamanlardaki siyasi manevraları gayet iyiydi. İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağlaması, millet ittifakı ve İnce’nin aday gösterilmesi onun davranışlarıyla oldu

SERDAR SANDAL: 'GENEL BAŞKANIMIZIN YOLU YOLUMUZDUR'

Önceki dönem CHP İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal: Açık yüreklilik ve cesaretle; korkmadan, yılmadan ve yorulmadan hak, hukuk, adalet diyerek Ankara'dan başlayıp İstanbul'da devleştirdiği kitleyi " Bir canım var oda halka feda olsun!" diyen bir Genel Başkanım olduğu için gurur duyuyorum. Yolun yolumuzdur.

ALİ İHSAN YILDIZ: 'SÜREÇ GENEL BAŞKANI TARTIŞMA SÜRECİ DEĞİLDİR'

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: Genel başkanla ilgili yapılan eleştirel ve eylemler doğru değildir. Biz bu hareketleri tasfiye etmiyoruz. Bu dönem parti içi tartışmaların dönemi değildir. Dışarıdan bir AKP yetkilisinin bizim parti içi işlerimize karışması provokasyondur. Bu tür tahriklere gelmemek lazım. Genel başkanımız da cumhurbaşkanı adayımız da, parti örgütü ve üyelerimizde iyi niyetli bir şekilde elinden geldiği kadar çalıştı. Burada Cumhurbaşkanı adayımızı ve genel başkanımızı yarıştırmak yanlıştır. Genel başkanımızda bütün çalışmaların içinde iyi niyetli bir şekilde olmuştur. Bu süreç genel başkanı tartışma süreci değildir. Genel başkanımızın yanındayız.".

 İNCE VE KILIÇDAROĞLU NOKTAYI KOYDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı açıklamada Muharrem İnce'ye destek vermeye devam edeceklerini belirterek, 81 ile teşekkür ziyareti yapacak İnce için partisinin il başkanlarına, "Karşılayacaksınız, heyecan içinde gezdireceksiniz" talimatı vermişti.

Muharrem İnce ise bugün yaptığı açıklamada, "Bir kişi dahi partiden istifa etmesin. Herkes yerinde kalsın. Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız" ifadesini kullandı.


 

Editör: Haber Merkezi