İZ GAZETE- Pınar Teke ile Gündem Özel programının bu haftaki konuğu CHP Genel Başkan Danışmanı ve Kemal Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Genel Koordinatörü Ahmet Nazif Yücel oldu. CHP’nin seçime dair hazırlıklarına değinen Yücel, ülkenin genel sorunlarına ve CHP’nin çözüm önerilerine yönelik fikirlerini de beyan etti.

İZMİR, 52. ŞEHİR

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri fikrinin nasıl ortaya çıktığından bahseden Yücel, “Daha önceki seçimlerde Mansur Yavaş Gönüllüleri gibi fikirler ortaya çıkmıştı. Yani yeni bir fikirsel oluşum değil bu. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa ona dair de bir çalışmamız olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız ise 6’lı masanın içinden ve dışından dostlarımızın ortak kararıyla belirlenecektir” dedi. 

İzmir’in çalışma yürüttükleri 52’nci şehir olduğunu söyleyen Yücel, halkın tepkilerinin şu sözleriyle aktardı: “Farklı şehirlerde farklı tepkiler ve sorularla karşılaşıyoruz. Yozgat’ta aldığımız soruyla İzmir’de aldığımız soru birbirinden farklılık gösteriyor. İzmir’deki toplantı bizi şaşırttı çünkü katılanların yarısı CHP’liyken diğer yarı AKP ve MHP çoğunluğunu içeriyordu. Özellikle Aydın, İzmir gibi illerde ‘MHP’liyim ama Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim.’diyen vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki HDP tabanından yoğun katılım var. ‘HDP’liyim ama Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim’ diyenler bu bölgelerde çoğunlukta” 

6’lı masanın başka aday çıkarması durumunda Kılıçdaroğlu’nun koşulsuz şartsız destekleyeceğini belirten Yücel, “Aynı şekilde biz de destekleyeceğiz. Şu an 20 bin Kılıçdaroğlu gönüllüsü var. Bu yapının ismi bir gecede değişebilir. Ancak bizim gönlümüzden kemal Kılıçdaroğlu geçiyor. Çünkü hepimiz biliyoruz ki koltuk sevdası olmayan ve halkın içinden birisi. Aday olursa kazanacağını hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ ZAYIF YERLER’

CHP’nin az oy aldığı bölgelere yönelik konuşan Yücel, “Bizim yapımızın hedefi CHP’nin zayıf olduğu bölgelere yoğunluk göstermek. Bu yüzden oluşum İç Anadolu’da ortaya çıktı” dedi ve ekledi; “Bu bölgede CHP’nin ciddi toparlanmaları var. Aynı şey Güneydoğu için de geçerli. Eskiden 1 buçuk bandındaki oy oranımız şu an 10 bandına çıkmış vaziyette. CHP Doğu bölgelerde Erdoğan’ı 3’e katlayacak durumdadır. İç Anadolu’da biraz geride gibi görünüyoruz ancak eskiden yüzde 20’lerde olan oy oranımız şu an yüzde 50’lere çıkmış diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘TEMEL SORUN EKONOMİ’

Halkın dile getirdiği genel sorunlardan da bahseden Yücel, “Temel sorunumuz ekonomi ve yoksulluk” dedi. Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti: “Genel olarak ekonomik sorunları ve mülteci sorununu duyuyoruz. Eskiden ekonomiyi sadece uzmanlar konuşurdu şimdi okuma yazması olmayan dünyadan kopuk kişiler de konuşuyor. Gençler yurt dışına gitmenin yollarını arıyorlar. İnsanların inancı kırıldı. Seçim şart ancak erken seçim olur mu tahmin etmek güç. Türkiye’de böyle şeyleri öngörmek mümkün değil. Sadece şunu söyleyebilirim ki zaman bizden yana. AKP her geçen gün kan kaybediyor. 2017’deki referandumdan beri insanlar CHP’ye yaklaşmaya başladı. Özellikle yerel belediyelerdeki başarılarımız bunda büyük rol oynuyor. Yarın seçim olsa biz bu seçimi kazanırız” açıklamasında bulundu.

‘GÖNÜLLÜ SAYISI ARTACAK’

“Gelecek hafta Adana’dan Mardin’e kadar gidip çalışmalar yapacağız” diyen Yücel, yapılanmanın gelecek dönem faaliyetlerine atıfta bulundu: “Buralarda 250 bin vatandaşa erişmeyi düşünüyoruz. Özellikle sığınmacı konusuna dair fikirlerimizi dile getireceğiz. Genel Başkanımız bu konudaki tavrımızı defalarca anlatmasına rağmen insanların aklında soru işareti olduğunu görüyoruz. Bunları gidermek için çalışmalar yapacağız. Gönüllü sayımızı arttırmaya çalışacağız. Halkın kılcal damarlarını harekete geçirmeye çalışacağız. Gizli kanaat önderlerine erişmeye çalışacağız. Doktorlarımıza, öğretmenlerimize ulaşmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi