YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan çok sayıda kültür, bilim, eğitim ve sosyal tesisin açılışını yapmak için İzmir’e geldi. CHP liderinin ilk durağı; Türkiye’nin önemli mobilya üretim ve satış merkezlerinden biri olan Karabağlar’da sektörün nitelikli eleman ihtiyacının giderilmesinde büyük rol oynayacak ‘Mobilya Akademi’ oldu. Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) iş birliğiyle yaşama geçirdiği merkez, işlevselliği ve modern mimarisiyle dikkat çekti. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da yapımına (İZKA) maddi destek verdiği Mobilya Akademi’de; 120 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra 4 eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya ve otopark bulunuyor. 3 katlı merkez yaklaşık 7 buçuk milyon liraya mâl oldu.

CHP liderinin katılımıyla yapılan Mobilya Akademi’nin açılışına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, milletvekilleri, meclis üyeleri, mobilya sektörünün temsilcileri ve esnaf katıldı.

‘YETİŞTİRECEK ELEMAN BULAMIYORUZ’
Açılış programı İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) Başkanı Hasan Özkoparan’ın konuşmasıyla başladı. Özkoparan şu ifadeleri kullandı:
“Bu akademi bizim hayalimizdi. Bu merkez bize AR-GE ve sektöre eğitim imkânı verecek. Bu anlamda tanımaktan onur duyduğum ve dürüstlüğüyle ilçede hayranlık uyandıran Başkanım Muhittin Selvitopu’na teşekkür ediyorum. Bizim şuan arkamızdan gelen sanatkarlar eksildi. Yetiştirecek eleman bulmakta ciddi sorunlar yaşıyoruz. Pırıl pırıl gençler heba olmaktadır. Bize meslek ve çıraklık eğitim merkezleri gerekiyor. Bu sorunumuzu da Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletmek istiyorum.”

ESNAF BİRLİĞİ BAŞKANINDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, “Bütün dünyada ezberleri bozan pandemi ile karşılaştık. Evet bir topluma sıkıntı gelebilir ama bu sıkıntı ülkedeki herkese eşit olarak dağıtılmalıydı ama asıl sıkıntıyı çeken biz esnaf ve sanatkarlar oldu. Bu yetmezmiş gibi bu pandeminin sorumlusu bizmişiz gibi lanse edildi. 5 yıldızlı otellerde lokantalar açıldı bizimkileri kapattılar. Uygulamanın demokratik olmamasından dolayı büyük sorunlar yaşadık. Bir kitapçık yaptık bu konuyla ilgili ve gördük ki biz pozitif ayrımcılığı çoktan hak ettik. Toplumun bel kemiği esnaflarımız pozitif ayrımcılığı çoktan hak etti. Sayın Genel Başkan, esnafa bakış açınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Esnaf Bakanlığının kurulması çabanızı yakından takip ediyoruz. Talep ettiğimiz her konuda milletvekillerimiz ve belediyelerimiz katkı da koyuyor. Ayrıca yeri gelmişken ne sattığı belli olmayan daha doğrusu her şeyi satan marketlerin bizi mahvettiğini söyleyelim. Bu konuda da net çalışmalar olmasını diliyoruz” diye konuştu.

SELVİTOPU: KAYITSIZ KALAMAZDIK
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Bizim için çok mutlu bir gün. Böyle bir tesisi yapmaktan ve Genel Başkanımızın açılışa katılmasından dolayı son derece mutluyuz. Karabağlar, mobilya sektörünün İzmir’deki kalbi ve böyle bir ortamda bu sektöre kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. İlçemizde herkesle birlikte sektörün sorunlarına çare aramaya devam edeceğiz. El birliğiyle birçok işin burada başarılabileceğini biliyoruz. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Merkezimiz, Karabağlar’ın mobilya esnafına hayırlı uğurlu olsun.”

ESNAF İÇİN ESNAF BAKANLIĞI ÇÖZÜMÜ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle: “Esnaf devletin omurgasıdır. Esnaf, dünyanın her tarafında özel olarak korunur. Bizim anayasamızda da özel bir düzenleme var. Size teşvik verecek siyasal iktidar bu gücü anayasadan alır. Ama sizin devlette bir muhatabınız yok. Bunun yolu da esnaf bakanlığıdır. Siyasi sorumluluğun olmadığı yerde çözüm de olmaz. Bunu beraber yapacağız. Yaptığınız şikayetler burada çözülecek. Siz şu an şikayetinizi havaya yapıyorsunuz. Biz muhalefet olarak bunları biliyoruz ama isteriz ki 600 milletvekili bunu görsün ve bir şey yapsın. Bizim parlamentodaki görevimiz sorunları çözmektir.

MESLEK KENDİNİ YENİLEMELİ
Marangozluk çok değerli bir meslek. Çocukluğumda hayal ederdim. Bingöl’de bir marangoz vardı, orada sandık ve cila yapmasını öğrendim. Hep içimde ukde olarak kaldı. Bu ölmeyecek bir alandır. Bu mesleğin kendisini yenilemesi ve büyütmesi lazım. Bunun için de akademiye, düşünen ve yaratan insanlara ihtiyaç var. Bunları da bu tür merkezler de yapabilirsiniz. Ayrıca Ahi Evran’ı biz niye unuttuk? Ahlaki kuralları öğretenler arasında önce Ahi Evran gelir. Onun değerinin de düşünülmesi gerekir. 

KREDİ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ
Pandemide sorunlar yaşadınız, doğrudur. Zekeriya Mutlu Başkan önemli bir şey söyledi. ‘Sorunu eşit paylaşmamız gerekirdi’ dedi, çok doğru söyledi. Ama merak etmeyin az kaldı, bu sorunların tamamını çözeceğiz. İster Halk Bankası ister kooperatiflerden aldığınız kredilerin faizlerini bizim iktidarımızın ilk haftasında sileceğiz, ana parayı uygun şekilde taksitlendireceğiz. Sizin güçlendirilmeniz lazım. Planlamaları herkesin kazanacağı ortamı yaratmak için yapacağız. Bizde herkes, her şeyi yapıyor. Biz neden geleceğimizi planlayamıyoruz?

EĞİTİMİ DE YENİDEN PLANLAYACAĞIZ
Biz teknoloji liseleri açacağız. MEB ve OSB’ler buraları ortak çalıştıracak. Ara eleman yetiştireceğiz. Herkes üniversite mezunu. Eğitimi de yeniden planlayacağız. Türkiye’nin bütün sorunları çözülebilir. Bunlar da akılla, bilimle çözülür. ‘Her şeyi ben biliyorum’ diyenler sorunları çözemez. Kimse umutsuz olmasın, bütün millete nefes aldıracağız. Bu merkez, herkese hayırlısı olsun. Belediye başkanlarımız, esnafın emrindedir. Sorun yaşadığınızda ilk başvuracağınız yer orasıdır. Sizin sorunlarınızı çözmek de bizim boynumuzun borcudur.”

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇILIŞINI YAPACAĞI TESİSLER
Karabağlar Belediyesi'nin ilçenin daha modern hale gelmesi ve vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla farklı mahallelerde hizmete aldığı ve açılışlarını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı tesisler şöyle: Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde bulunan Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki Nasreddin Hoca Bilim ve Kültür Merkezi, Aydın Mahallesi'ndeki Mobilya Akademi, Esenyalı Mahallesi'ndeki Özdemir Sabancı Parkı, Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi.


Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Karabağlar Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Uzundere'de yaşama geçireceği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin temelini de atacak.

Etkinlik sırasında halkla bir araya gelen Kılıçdaroğlu ilgiyle ve sevgi gösterileriyle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi