AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle açtığı dava kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 50 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 37. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ile Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mehmet Can Keysan katıldı.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada, avukat Keysan, reddi hakim talebinde bulunduğu dilekçesini dava dosyasına sundu. Keysan, "Delillerimizin toplanmaması nedeniyle mahkeme hakiminin nesnel davranamayacağı yönünde tam bir inanç oluşmuştur, reddi hakim prosedürü işletilsin" ifadelerini kullandı.

Söz alan avukat Aydın, reddi hakim talebinin, davayı uzatmaya yönelik olduğunu savunarak, mahkemenin esas hakkındaki kararını açıklamasını talep etti.

Reddi hakim talebinin "davayı açıkça uzatmaya yönelik" olduğunu belirten mahkeme, talebi reddederek, taraflara son beyanları için söz verdi.

Hüseyin Aydın, "Davalının dava konusu açıklamasında 'aynı ihalenin üç kat fiyatla başka birine verildiği ve ödeme yapıldığı' hususuna dair ekranda gösterdiği belgeyi dosyaya sunmadığı gibi böyle bir belge de bulunmamaktadır" diye konuştu. Aydın, davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

Avukat Keysan da reddi hakim dilekçesinin geri çevrilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğunu kaydetti. Müvekkilinin beyanlarının ifade özgünlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Keysan, davanın reddini talep etti.

HEYET, DAVANIN KISMEN KABULÜNE KARAR VERDİ

Beyanların ardından kararı açıklayan mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a 50 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, 26 Ocak 2022'de, kendisine ulaştırılan bir yolsuzluk belgesine ilişkin açıklamaları nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında manevi tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu, söz konusu açıklamasında Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı inşaatı ile elektromekanik sistemlerin teminine ilişkin, 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 liralık ihalenin 9 milyar 449 milyon TL'ye CHP'nin beşli çete olarak nitelendirdiği şirketlerden birine verildiğini bildirmişti.

Kılıçdaroğlu, "Saray'daki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazine'nin kasasını soyanlar doymamış, daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış" ifadelerini kullanmıştı.

AA

Editör: Haber Merkezi