İZ GAZETE- Yayınladığı videoda Kılıçdaroğlu, bürokratlara yaptığı çağrının ardınan kendisine belge yolsuzluk belgeleri yağdığını aktardı. Videoda da kendisine ulaştırılan bu belgelerden birini aktaran Kılıçdaroğlu, bir kamu ihalesinde hazinenin 6 milyar TL değerindeki parasının peşkeş çekildiğini iddia etti. 

2018 yılında yapılan bir kamu ihalesi ile ilgili Kılıçdaroğlu, "3 milyar TL değerindeki bu ihale, kazanan firmaya verilmedi. Çünkü bu firma beşli çeteden değildi. Bu nedenle ihale iptal edildi ve aynı iş tekrar ihale edildi. 21 Ağustos 2020'de ikinci ihale açıldı. Aynı iş bu kez 3 milyar yerine 9 milyar TL'ye beşli çeteye peşkeş çekildi" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, bu ihale sonucunda 6 milyar liranın tek imza ile beşli çeteye peşkeş çekildiğini belirtti.

'VATANSEVER, ONURLU MEMURLAR VAR'

Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: " Aslında ben size, saraylı ve ailesinin yaptığı bir yolsuzluğu daha anlatmaya gelmedim. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler ve direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatenseverler, yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle görevli onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Hiç merak etmeyin, bu daha başlangıç. Hepsini açıklayacağız. Ey şahıs, sana çok sürprizlerim olacak" dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, şuan NTV'de canlı yayında olan Erdoğan'a bu belgelerin sorulmasını istedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AKTARDIĞI İHALEDE NE YAŞANDI?

Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen ihale Bursa-Bandırma demiryolu ihalesi olduğu öğrenildi. 3 milyar 200 milyon TL'ye sonuca ulaşan, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay verilmeyen ihale, kapalı olarak tekrarlandı. Tekrarlanan ihale, 9 milyar TL'ye Kalyon İnşaat'a verildi. Bu ihale ise Erdoğan'ın onayında geçti. 


 

Editör: Haber Merkezi