İZ GAZETE - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'la yaşadığı 'yurt dışına yüklü para transferi polemiği'ne ilişkin belgelerini açıkladı. Kılıçdaroğlu; aralarında Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen, oğlu Burak ve kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da bulunduğu isimlere ait olduğunu belirttiği bazı para dekontlarını gösterdi. İddia edilen dekontlar, milyonlarca dolarlık transferlere ait.

Grup toplantısında CHP'liler 'Tayyip istifa' şeklinde slogan atarken, toplantı sonrasında sosyal medyada da slogan TT oldu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına dair binlerce twet atıldı. CHP İzmir milletvekilleri de grup toplantısı sonrasında sert açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazıları:

SAVCILARA ÇAĞRI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Zeynep Altıok, twitterdan 'İstifa bu pisliği temizlemez' yazdı.

Resmen karapara mafyası, yolsuzluk çetesi kurulmuş...
İstifa bu pisliği temizlemez.! Türkiye'de savcılar varsa/kaldıysa açıklanan belgeleri ihbar kabul edip derhal soruşturma açmalı...!

— zeynep altıok akatlı (@zeynabelle) 28 Kasım 2017

BALBAY'DAN 'OS-MAN-LI' GÖNDERMESİ

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Man Adası'nın haritadaki yerini paylaşarak, "Os-Man'lı" göndermesi yaptı. Mustafa Balbay'ın tweet'i şu şekilde: 

MURAT BAKAN: ALÇAK KİM?

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, vergi cenneti Man Adası'nda 1 sterline kurulan şirkete Türkiye'den aktarılan milyon dolarları belgeleriyle açıkladı!
"Hiç sağa sola kaçmaya gerek yok haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın! NOKTA!" #Tayyipİstifa pic.twitter.com/u83Ey9MjGc

— Murat BAKAN (@CHPMuratBakan) 28 Kasım 2017

TUNCAY ÖZKAN: TAYYİP İSTİFA

ATİLA SERTEL'DEN ZAYTUNG'LU PAYLAŞIM

#KılıçdaroğluNeSöyledi:"Man Adası’nda 1 sterlinlik şirket kurulur.
Şirkete;
Enişte İlgen 3 milyon 750 bin
Kardeş Erdoğan 3 m. 750 bin
Dünür Ketenci 2 m. 250 bin
Eski Özel Kalem Gündoğan 1.5 m.
Oğul Erdoğan 3 m. 750 bin dolar gönderiyor

Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın" pic.twitter.com/5xbLv5TeP1

— Kamil Okyay SINDIR (@kamilsindir) 28 Kasım 2017
Editör: Haber Merkezi