İZ GAZETE - Programda AKP'nin politikaları, CHP İzmir mahalle delege seçimleri de dahil birçok konu masaya yatırıldı. 
Programda kamuoyunun tüm tepkisine rağmen geçtiğimiz gün meclisten geçen müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasanın mecliseten geçişine de değildi. 

AKP KADINLARDAN KORKUYOR VE KADINLAR ÜZERİNE YASALAR ÜRETİYOR

Sevda Erdan Kılıç meclisten geçen yasayla ilgili olarak, AKP'nin halkı kutuplaştırdığını söyledi. Kılıç, Müftülük yasasının siyasi bir amaç  güttüğünü AKP'nin ne zaman dış politikada başarısız olsa kadınlara saldırdığına dikkat çekti. AKP'nin kadın üzerinden bir gündem yaratıp ülkenin sorunlarını görmezden gelmemizi istediğini belirten Kılıç 'Bu yasa kadınları 2. sınıf vatandaş yapıyor. Haklarımız 200 yıl geriye gidecek. Hükümet kadınların bilinçlenmesini istemiyor ve bu yüzden korkup kadınlar üzerine yasalar üretiyor.' dedi. 

AKP'nin başka bir ülke kurmak istediğine dikkat çeken Sevda Erdan Kılıç, eğitim başta olmak üzere ekonomi, terör, hukuk, gazetecilik anlamında da ülkenin geriye gittiğini söyledi. 
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın CHP'nin kadınlara yönelik öncü bir hamlesi olacak mı sorusuna cevap olarak Kılıç, Aralık ayında yapacakları kadın toplantısının haberini verdi.
 
Kılıç, referandumda yaratılan kadınların hayır buluşmasını devam ettirmek istediklerini de belirtti.

KADIN OLARAK SİYASET ÇOK ZOR 

Kadın olarak siyaset yapmanın zorluğundan bahseden Kılıç,  'Erkekler arasında siyaset yapmak kolay değil. Erkekler bir çalışıyorsa kadınlar beş çalışıyor.' dedi.
Yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunulan programda CHP İzmir mahalle delege seçimleri de masaya yatırıldı. 
'Kimin delege kimin ilçe başkanı olduğu pek umrumuzda değil. Partimizin önceliği iç sorunlar değil asıl öncelik AKP'nin faşizmidir.' diyen Sevda Erdan Kılıç, demokratik bir parti olduklarını ve kişisel hırslarla siyasette yer alınmaması gerektiğini vurguladı.
Kılıç, partiye inanan partililere ihtiyaçları olduğunu belirterek üyesel sorunların bir sonraki tüzük kurultayında çözüleceğini söyledi.

DELEGE SEÇİMLERİ TEHDİTLE YAPILMAZ

Delege seçimlerinde İzmir'de yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak da 'Üyelerden aldığımız desteği üyelere karşı kullanamayız. Belediye başkanları elbette siyaset yapacak. İstediğim kişiler delege seçilsin diye otobüs kaldırıyorsanız, üyeleri çağırıp aba altından sopa gösteriyorsanız orda siyaset yapılmamalı. Bu iş tehdit ve şantajla yapılmaz. Kamu kaynakları parti seçimi yapıyorsa orda dur demeliyiz ve bu hepimiz için geçerli. Üyelerden aldığımız gücü onlara karşı kullanamayız. Mahalleler kendi delegelerini, ilçe başkanlarını seçmeli. Genel başkanımız daha önce belediye başkanlarını uyardı belediye  seçimlerine karışmamaları için. Bizler mahalleleri, ilçeleri gözlemleyip onlara müdahale etmeden genel başkanımıza iletiyoruz.
Ümit Kartal'ın İzmir'de nasıl bir il başkanı olmalı sorusuna da, Kılıç, 'Örgütü anlamalı ve örgütün içinden gelmeli. İzmir örgütünde yaşanan sıkıntılara çözüm getirebilen biri olmalı. Kişisel hırsları olmayan, siyaseti, il başkanlığını kariyer planlaması olarak görmeyen bir aday olmalı.' dedi.
Kılıç; mevcut il yönetimini başarılı bulup bulmadığı yönündeki soruya ise, 'Bunun cevabını il kongresi verir. Tek liste ya da ikili üçlü listeyi zorlamayı doğru bulmuyorum. Doğal akışına bırakılmalı.' şeklinde cevap verdi.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER

Son günlerde yaşanan belediye başkanlarının görevden alınması konusuna ise 'seçimle gelen seçimle gider' yorumu yapan Kılıç 'Eğer belediye başkanınızın suçunu gördüyseniz savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz. Vatandaşın seçtiği oyla göreve gelen biri eğer bir suç işliyorsa onu istifa ettiriyorsanız ne suçu olduğunu gerekçesini açıklamalısınız ve suç duyurusunda bulunmalısınız' dedi.

BEN BU ÖRGÜTÜN KIZIYIM

Partideki görevi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıç 'Siyaset benim yaşam biçimim ve CHP'de devam edeceğim. Ben bu örgütün kızıyım ve İzmir'de siyaset yapmaya devam edeceğim.' açıklamasında bulundu

Editör: Haber Merkezi