TRT’nin bu canlı yayınlarda partilere göre farklı uygulamalar yaptığını belirten Kılıç, bu durumun kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Sevda Erdan Kılıç, şöyle konuştu; “TRT, diğer bütün yayınlarında olduğu gibi, grup toplantılarında da başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere muhalefete ayrımcılık yapmaktadır, çifte standart uygulamaktadır. TRT’nin yayın ilkelerini düzenleyen 2954 sayılı Kanunun 5’inci maddesine göre, ‘tek yönlü ve taraf tutan yayın yapmaması, bir siyasi partinin, grubun, çıkar çevresinin, inanç veya düşüncenin menfaatlerine alet olmaması’ gereken TRT, bütün bu ilkeleri çiğnemektedir. TRT’yi, kanunda yazılı olan ve etik olarak da uyulması gerektiğini düşündüğüm bu ilkelere uymaya davet ediyorum.”

CHP’li Kılıç, TRT’nin AKP ve MHP’nin grup toplantılarının tamamını canlı yayınlarken, yaklaşık bir saat süren CHP Grup toplantısında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının sadece 20 dakikasını canlı yayınladığını söyledi. Kılıç, kamu yayıncılığı yapan devlet televizyonu TRT’nin bütün partilere eşit mesafede olması gerekirken, CHP’ye uyguladığı bu çifte standartı hangi gerekçeye dayandırdığını öğrenmek istediğini belirtti.

Kılıç, öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi, aynı zamanda terör örgütü PKK’nın eski yöneticilerinden olan ve Kırmızı Bültenle aranan Osman Öcalan’ın TRT’de yayınlanan röportajına” ilişkin açıklamasını da değerlendirdi.

"CUMHURBAŞKANI VE TRT YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Erdoğan’ın, “Doğrusu ben Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum. Ancak TRT’ye müracaat etmiş ve TRT Kürdi’de böyle bir program yapmışsa bunu da TRT’deki arkadaşlarımız bilirler. Ben kurumdaki arkadaşlarımın bu hassasiyet içinde adım attıklarına inanıyorum. Çünkü bu konularda kendilerine güveniyorum. TRT Kürdi’yi kurarken kimse bize ‘niçin TRT Kürdi’yi kurdunuz’ demedi. TRT’yi yönetenler bütün hassasiyetleri göz önünde bulundurarak adımlarını atarlar. Kürdi’nin reytingini yükseltmeyi de düşünüp bu ülkeye neyin nasıl faydalı olacağını düşünüp buna göre adımlarını atmışlardır.” dediğini anımsatan Kılıç, “Reytinglerde çok geride olan TRT, acaba reytingini terör örgütü ile mi yükseltmek istemektedir? Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı ve TRT yöneticileri açıklama yaparlarsa hem biz hem de kamuoyu aydınlanmış olur.” dedi.