Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden ve daha önce Kiraz, Kınık, Menemen ve Bornova ve Çiğli’de vatandaşlarla bir araya gelen CHP İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, tarımsal üretim açısından İzmir’in en gelişmiş ilçesi olan Bergama’da önemli mesajlar verdi.

Çalışmalarına Dikili Çandarlı’dan başlayan Kılıç daha sonra Bergama’ya geçerek Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve ilçe başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ile vatandaşlara CHP iktidarında neler yapılacağını anlattı.

Bergama’nın hem Bakırçay Ovas’nın hem de İzmir’in en önemli tarım merkezi olduğunu belirten Kılıç, “Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız. Köylerde ve tarımsal sulamada su kullanımına destek sağlayacak; şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini merkezi bütçeden karşılayacağız.” dedi.

Pireveliler Köyü’nü de ziyaret eden Kılıç, köylülerle sohbet ederek ülkemizin içinde bulunduğu durum ve CHP’nin çözüm önerileri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Örenli Köyü’ndeki iftar yemeğine de katılan Kılıç, Ilıca mesire alanında da vatandaşlarla bir araya gelerek CHP’nin seçim bildirgesini anlattı.

Editör: Haber Merkezi