İZ GAZETE – Narlıdere için gerçekleştireceği projelerini anlatan Narlıdere Belediye Başkan aday adayı Hakan Kılıç, yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. STK’lar ile birlikte hareket ettiğine dikkat çeken Kılıç, “ Narlıdere’de yıllardır yaşıyor olmak, siyasi bir aile geleneğinden geliyor olmak, STK’ları her koşulda destekledik. Tüm STK’ları ziyaret ettik. Neden aday olduğumuzu anlattık. Projelerimizi anlattık, onlardan gelen yeni düşünceleri dinledik. Bizim projelerimize çok güzel dönüşler aldık." diye konuştu.

‘2014 YILINDAN BU YANA HAZIRLIK İÇERİSİNDEYİM’

Narlıdere’de mevcut Belediye Başkanı Abdül Batur aday olmasaydı da aday olacağını söyleyen Kılıç, 2014 yılından bu yana Belediye Başkanlığı için bir çalışma içerisinde olduğuna dikkat çekti.

Narlıdere’de kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalar yapan Kılıç, kentsel dönüşüm konusunda sosyal belediyecilik anlamında halkın yararına hareket edeceklerini söyledi.

Kılıç, “Şu anda Narlıdere’de var olan bir çalışma var. Biz sürecin ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Partimiz görev verirse, kent alanlarında tüm Narlıdere’de daha yaşanılabilir bir alan yaratacağız.” dedi.

Kentsel dönüşüm parti açısından da önemli olduğuna vurgu yapan Kılıç ayrıca, CHP Genel Merkezi’nin bu konuda bir çalışması olduğunu söyledi.

‘NARLIDERE’Yİ BİRLİKTE YÖNETMEYE TALİP OLDUK’

Tüm belediye başkan aday adaylarının partinin mutfağından gelmesinin bu dönem kendileri için şans olduğunu belirten Kılıç, “Tüm aday adaylarımız ile birlikte bu süreci hakkaniyetli bir şekilde sürdürüyoruz. Parti kuralları çerçevesinde herkes çalışmasını sürdürüyor. Bu yüzden Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat’a, ilçe yöneticilerimize ve tüm aday adaylarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Adayın belirlenmesinden sonra, tüm aday adaylarının ve ilçe örgütünün belirlenen adayın etrafında toplanacağını ve seçime odaklanacağını hepimiz biliyoruz. Bu açıdan bakacak olursak, diğer aday adaylarının projelerini ve bize önerilerini dikkate alacağız. Bizim en büyük sloganımız, ‘Narlıdere’yi birlikte yönetmeye talip olduk’ Bu yüzden onların projelerinin başımızın üstünde yeri var. Mutlaka değerlendirip birlikte harekete geçeceğiz.” diye konuştu.

‘GENEL MERKEZE GÜVENİMİZ TAM’

Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partili yerel yönetimlere ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıç, eğilim yoklaması ile tüm üyelerin fikir beyan etmesi gerektiğini savundu. Anketlerin önemli olduğunu, ancak anketlerin tarafsız bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Kılıç, “Genel Merkezimiz, İl Başkanlığımız ve İlçe Başkanlığımız bunu sağlayacaktır. Anketin dışında, GenelBaşkanımız ciddi bir çalışma yürüttü. Biz de bu konuda kendisine, İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza güveniyoruz.” dedi.

‘NARLIDERELİLERİ DENİZ VE SAHİL İLE BULAŞTURACAĞIZ’

Narlıdere’de sahil şeridinde ciddi çalışmalar olduğunu hatırlatan Kılıç, “Burada bizim halktan edindiğimiz projelerde özellikle, ailesiyle birlikte insanların bir çay bahçesi arzusu var. Biz belediye başkanı olursak, Narlıdereli insanların, deniz ve sahil ile buluşturacağız. Burada halktan gelen talepleri arşivledik. Sahilde belediyenin işleteceği bir çay bahçesi yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Narlıdere esnafı ile iç içe olduğu için yaşanan sıkıntılardan haberdar olduklarını bu sıkıntılar ile ilgili çok ciddi çalışmalar içerişinde olduklarını söyleyen Narlıdere Belediye Başkan aday adayı Hakan Kılıç, sokak hayvanları hakkında olan çalışmalarından da söz etti.

Kılıç, “Biz 2003 yılından bu yana dezavantajlı durumda olan kesimlerimize karşı çok ciddi saldırılara tanık olduk. Biz bunları her mecrada dile getirdik. Sokak hayvanlarımız, kesinlikle topluma ve sosyal hayata entegre olması konusunda çalışmalar yapacağız. HAYTAP ile birlikte çalışacağız.” dedi.

‘YOKSULLARA CHP’Lİ BİR BELEDİYE’DE YAŞADIKLARINI HİSSETTİRECEĞİZ’

Belediye başkanı olduğu takdirde, Narlıdere’de Avrupa Birliği’nin hibe projelerine başvuracaklarını söyleyen Kılıç, “Oluşturduğumuz projelerin büyük bir kısmını Avrupa Birliği’nden sağlanan fonlarla yapacağız. Özellikle geçtiğimiz yıllarda AB, Türkiye’ye 3 milyar Euro gibi bir parayı proje üretmesi için ayırdı. Ancak bunun 2.2 milyar eurosu proje üretilmediği için geri gitti. Bizler bu noktada kararlıyız. Narlıdere’nin çehresini değiştirmek için bu fonlardan yararlanacağız. Özellikle yoksul vatandaşlarımıza, genel başkanımızın da dediği gibi, ‘Yoksullara CHP’li bir belediye içerisinde yaşadıklarını hissettireceğiz, hissettirmek zorundayız. İktidarın yolu yerel yönetimlerden geçiyor. Bizim verilerimize göre, Narlıdere’de yoksulluk sınırının altında yaklaşık 652 aile var. Bizler parti programımız çerçevesinde, göreve geldikten altı ay sonra Narlıdere’de yoksul ailelerimize Nar Kart verilecek. Bu kartın içerisinde 800 lira olacak. Bu kart ile Narlıdereli esnafımızdan alışveriş yapılabilecek.” ifadelerini kullandı.

          

Editör: Haber Merkezi