CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, ilçe turlarına Kemalpaşa’da devam etti. Kılıç, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Soğukpınar’daki seçim bürosunu ve Kemalpaşalılar Derneği’ni ziyaret ederek önemli mesajlar verdi. “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP, parlamenter demokrasiye ve insani gelişmeye en fazla değer veren partidir.” diyen Kılıç, yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu durumu ve CHP iktidarında neler yapılacağını anlattı. Ülkemizin yol ayrımında olduğunu ve insanlarımızın barış içinde, huzur içinde, devletine güvenerek, hukuka güvenerek kardeşçe yaşama hakkının yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığını vurgulayan Kılıç, “24 Haziran’da yapılacak seçimle bu kötü gidişe dur diyecek, ülkemize ve insanımıza sahip çıkacağız” dedi.

Kemalpaşa Esnaf Odası Başkanı Temel Küçük’ü de makamında ziyaret eden ve esnaf turu gerçekleştiren Milletvekili Adayı Kılıç, ekonominin sürekli alarm verdiğini, açılan her 3 işyerinden 1’inin kapandığını, bir kısmının iflas ettiğini, bir kısmının da icralık olduğunu belirterek Esnaf Bakanlığı’yla ilgili bilgi verdi. CHP İktidarında kurulacak Esnaf Bakanlığı’yla esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasının sağlanacağını belirten Kılıç şunları söyledi: “Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliği için yasal düzenleme yapacağız. Esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkan sahibi olmasını sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın kira stopajını kaldıracağız. Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacağız. Ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile giderlerini düşüreceğiz. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız.”

Kemalpaşa Akalan Köyü’nde Yörük Derneği’nin iftar yemeğine de katılan Kılıç, iftar sonrasında ev ziyaretleri yaparak çalışmaları tamamladı.

Editör: Haber Merkezi