Önümüzdeki yerel seçimin güç zehirlenmesi yaşayan AKP’ye ders vermek için önemli bir sınav olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bütün çabamız insan onuruna yakışır bir düzen için” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında bölge ayrımı yapmadan alan çalışması yapan CHP İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Narlıdere ve Aliağa’dan sonra Menderes ve Bornova’da sivil toplum dernekleri ve ev ziyaretleri yapıp, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Güne Menderes’te seçim ofisini ziyaret ederek başlayan Kılıç, Belediye Başkan Adayı Mustafa Kayalar’la emaneti geri alacaklarını ve Menderes’te de insan odaklı belediyecilik anlayışının tekrar iktidara geleceğine inancının tam olduğunu ifade etti. AKP’nin şehircilik anlayışının temelinde rant yattığını ve 16 yıldır bütün kentlere ihanet edildiğini vurgulayan Kılıç, “Bunu biz değil, bizzat kendileri söylüyorlar. Evet, şehirlere ve şehirlerle birlikte insanlara ihanet ettiler. Ne kadar yeşil alan varsa, ne kadar sosyal alan varsa yok edip koca koca binalar diktiler. Şehirlerin en güzel yerlerini parsel parsel dağıttılar. İnsanlar nerdeyse nefes alamayacak duruma geldi. Ancak şimdi söz sırası vatandaşta. Adeta güç zehirlenmesi yaşayan iktidara gereken dersi vermeye az kaldı. Bütün çabamız, insanlarımızın huzur ve güven içinde, ürettiğini de tükettiğini de hakça paylaştığı bir düzen için.” ifadelerini kullandı.

Menderes’teki çalışmalarına sivil toplum örgütleri ve ev ziyaretleriyle devam eden Kılıç, Özdere’de Girişimci Kadınlar Derneği üyesi emekçi kadınlarla bir araya geldi. Kadın girişimciliğinin hem hane hem de ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğu halde yeterince desteklenmediğine dikkat çeken Kılıç, CHP’nin belediyecilik anlayışıyla Menderes’te kadınlara yönelik politikalara ve desteklere ağırlık verileceğine inandığını belirtti. Menderes Kadın Kolu Başkanı Hacer Rüzgar ile birlikte Menderes'te elektrik kaçağı sonucu evi yanan aileyi ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde de bulunan Kılıç, daha sonra gençlik kolları başkanı Umut Gür ve yönetimiyle seçim çalışmalarını değerlendirdi.

Menderes’ten sonra Bornova’ya geçen CHP’li Kılıç, burada da seçim çalışmalarında bulunarak Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ için destek istedi. Yerel yönetimlerin en önemli sorumluluğunun vatandaşları mutlu kentler yaratmak olduğuna değinen Kılıç, geçmişten bugüne Bornova’da görev yapan CHP’li Belediye Başkanlarının iyi bir sınav verdiğini ve 31 Mart’ta bir bayrak değişimi yaşanacağını belirtti. Önümüzdeki dönemde de sosyal demokrat belediyeciliğe yönelik projelerin devam edeceğini ve başarı çıtasının daha da yükseltileceğine inandığını ifade eden Kılıç, Bornova Belediye Başkanı Adayı Mustafa İduğ, meclis üyesi adayları, Bornova, Buca ve Narlıdere Gençlik Kolları Başkanlarıyla birlikte gençlerle bir araya geldi. Gençlere yönelik konuşmasında “Siz yürekli gençlerimizi gördükçe umudumuz artıyor, yorgunluğumuz geçiyor” diyen Kılıç, daha sonra Çamdibi’nde Tuna Mahallesi sakinlerine yönelik seçim çalışmasıyla geceyi tamamladı.

Editör: Haber Merkezi