24 Haziran seçimleriyle ilgili olarak İzmir'in demokrasiye olan inancının tam olduğunu vurgulayan CHP'li Sevda Erdan Kılıç, erken adı altında dayatılan baskın seçimin sonuçlarından iktidara gereken uyarının yapıldığını belirterek, ''Tek başına iktidar söylemlerinin kendileri için yeni dönemde olmayacağı aşikardır. Bu durumun ülkemize öncelikle barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadayken bizim ne olduğumuz, koltuklarımız çok da önemli değildir. Türkiye’de yeni başlayan dönemle parlamenter demokrasiden kopuş sürecini hepimiz göreceğiz ve yaşayacağız. Umarım bunun bedellerini bizler ve çocuklarımız ödemek zorunda kalmayız. Başından bu yana söylediğimiz gibi ülkemizde bir OHAL süreci devam ediyor. Yargının ve medyanın bağımsızlığından söz etmek mümkün değil. Kamu kurumlarının bir siyasi partinin egemenliği altında yaptığı uygulamalardan vatandaşlarımız da şikayet ediyor. Ekmek ve su kadar önemli olan özgürlüklerimizin her geçen gün daraldığını görmek bir hukukçu ve anne olarak ayrıca beni daha çok üzüyor'' dedi.

"HER SEÇİM YENİ BİR İNANÇ"

Her seçim döneminde olduğu gibi İzmir'in demokrasiye, barışa, özgürlüğe olan inancının arttığını söyleyen Kılıç, ''Gereken mesajı vermiştir. Hepimizin Cumhurbaşkanı söylemiyle yola çıkan Sayın Muharrem İnce’ye de desteğini esirgememiştir. Partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kemal Kılıçdaroğlu’nun kısa ve hızlı geçen süreçte yaptığı hamleler ve aldığı kararların ne kadar önemli olduğunu sonuçlar açıklanınca hep birlikte gördük. Kendisinden çok ülkenin geleceğini düşünen bir lider olarak verdiği kararların ileriki dönemde sonuçlarını da yaşayarak göreceğiz'' şeklinde konuştu.

Son olarak birlikte mücadele ettiği yoldaşlarına teşekkür eden Kılıç, ''İzmir gibi aydınlık ve demokrasinin beşiği bir kentten milletvekili seçilmek benim için onurdur. Şahsıma ve partili arkadaşlarımıza gösterilen teveccüh nedeniyle tüm hemşehrilerime minnettarım. Onların sesi olmaya devam edeceğim. İzmir’in beklentileri çok yüksek. Talepleri, arzuları ne yazık ki “bize destek verin yapalım” diyenler tarafından görmezden gelindi. Bunların takipçisi olacağız ve İzmir’in hak ettiğini alması için çabalayacağız. Bizimle birlikte mücadele eden başta parti örgütümüzün her kademesinde görev alan yoldaşlarımız olmak üzere aynı anlayışta koşan hemşehrilerimize şükran borçluyuz'' dedi.

Editör: Haber Merkezi