İZ GAZETE- Pandemi ile birlikte 2020 yılının mart ayında kapanan okulların, 18 ay aradan sonra, 1 Eylül 2021 tarihinde tekrar açıldığını belirten TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, aradan geçen iki aya rağmen okullarda korana virüse karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunun basında yer aldığını söyledi.

OKULLARI VELİLER TEMİZLER OLDU

Birçok okulun hijyen ortamından uzak olduğunu, bazı okullarda veliler ve öğretmenlerin, çocuklarının temiz bir ortamda eğitimlerine devam etmesi için okulları temizlemek zorunda kaldıklarını ifade eden CHP'li Kılıç, " Milli Eğitim Bakanlığı'nın İŞKUR'dan sağladığı temizlik personellerini geç işe başlattığı, pandemi ve bulaş riskinin devam ettiği bir dönemde her okula ortalama bir temizlik görevlisinin bile düşmediği ifade edilmektedir" bilgisini paylaştı. 

KORONAYA KARŞI ALINAN ÖNLEMLER NELERDİR

CHP'li Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, "Bu eğitim-öğretim yılı başında okulların açılması ile birlikte korona virüse karşı alınan önlemler nelerdir?" diye sordu.

Kılıç şu sorularına da yanıt istedi:

Kaç okulda ne kadarlık maske, dezenfektan ve diğer temizlik malzemesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir?

Okullarda kaç tane kadrolu, kaç tane ücret karşılığı temin edilen temizlik görevlisi bulunmaktadır?

Yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte bugüne kadar okullarda korona virüse yakalanan öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer personel sayısı kaçtır?

Bu kişilerden kaç kişi hayatını kaybetmiş, kaç kişi de korona virüsü ağır geçirmesi nedeniyle okulu veya işini bırakmak zorunda kalmıştır?

En çok hangi ilde öğrenci öğretmen, yönetici ve diğer personel hayatını kaybetmiştir? Bunun nedeni o ilde ölüm sayılarının genel olarak yüksek olması mıdır, yoksa başka bir neden midir?

Bütün okulların temizlik şirketleri ile anlaşılıp belli sürelerde temizlenmesi veya dezenfektan edilmesi düşünülmekte midir?

Milli Eğitim Bakanlığının okulların temizlik ve dezenfektan için ayırdığı bütçe ne kadardır? Bu bütçenin bugüne kadar ne kadarı kullanılmıştır? Bundan sonra ayırılması düşünülen bir bütçe var mıdır?

Bakanlık yabancı ülkelerde FETÖ'den alınan Türkiye Maarif Vakfı okullarına ne kadarlık kaynak aktarımı yapmıştır?

Editör: Haber Merkezi