30 Ağustos Zafer Bayramında yapılan engellemeleri değerlendiren Kılıç, “Nedense milli bayramların birgün öncesinde pandemi olduğunu fark ediyorlar. sonra ertesi gün normal hayatlarına devam ediyorlar. AKP milletvekillerinden biri düğün yaptı, Cumhurbaşkanı miting yaptı. Kendileri kutlamalarına gelince bir anda unutuyorlar pandemiyi. Daha çok da CHP’li belediyelerin programlarını engellemeye çalışıyorlar. Ülkenin birçok yerinde kutlamaların önüne geçildi ve pandemi bahane edildi” dedi ve pandemi sürecini en kötü yöneten ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Pandemi sürecinin şeffaf olmadığını söyleyen Kılıç, “Rakamlar konusunda kimse ikna olmadı. Tabip odaları açıklıyor. Sağlık Bakanlığı ile Tabip Odası rakamları tutmuyor. Süreç tamamen gizleme yönünde. Başka ülkelerde devletler vatandaşlarına el uzattı Türkiye’de devlet vatandaşına el attı” dedi.

‘ALGILARI KIRDIK’

“Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle ilgili ‘CHP gelecek sadece kendi partilisine yardım edecek’ algısı oluşturmuşlardı, vatandaş pandemi süecinde bunun yanlış olduğunu gördü. Her yere ulaşıldı, ekmek, sudoku dağıtıldı. Belediyelerimiz çalıştıkça iktidar onlara engel olmaya çalıştı fakat engel olamadılar. Belediyeyi değil halkı cezalandırdılar” diyen Milletveliki Kılıç, “Yerel kazanımların artması vatandaşa doğru ulaşabilmemizin yolunu açtı. CHP bu ülkeyi yönetibilir mi evet yönetebilir sorusunun cevabı bu pandemi sürecinde de görüldü” şeklinde konuştu.

GENÇLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

İktidar Kurultay’ına da değinen Kılıç, şunları söyledi “Biraz kaygılarımız vardı pandemi sürecinde ama kazasız belasız atlattık. Yeni arkadaşlarımız seçildi. Herkes burdan başarılar diliyorum. Kolay bir dönem değil. Hem pandemic var hem ekonomik olarak sıkıntadayız. Hepimiz okyanusta birer damlayız, görevler gelir geçer” diye konuştu. Öğrenim kredisine ilişkin TBMM’ye soru önergesi verdiğini hatırlatan Kılıç, “Genç işsizliği had safhada. Öğrenim kredisi gibi bir sorunu var bu ülkenin. İş bulamıyorlar ama icra memuru kapılarına dayanıyor. Biz önergemizde en azından işe başladıktan bir yıl sonra krediyi ödesinler ve faiz alınmasın diye bir kanun teklifi verdik. Bakalım sonucu bekliyoruz. Gençler bizim geleceğimiz, sürekli kaygısı olan gençlerin başarılı olması beklenemez”

Editör: Haber Merkezi