Şölen havasında geçen buluşmada CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in CHP’nin kalesi olarak kalacağını söylerken Erhan Kılıç projelerini anlattı. 1 Nisan’da Hıdırellez’i erken getireceklerini söyleyen Kılıç, Romanların işsizlik, eğitim ve geçim sıkıntısı sorunlarına karşı, “Biz sadece belediye hizmetleri sunmak için değil; 17 yıllık AKP iktidarının açtığı yaraları sarmak için göreve geliyoruz” dedi. Millet İttifakı’nın CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Buca’da Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Göksu Mahallesi’nde toplantı düzenledi.

GÖKSU’DA GECE ŞÖLENİ

Göksu Mahallesi’nde Roman vatandaşların yoğun katılım gösterdiği mahalle toplantısına CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve partililer katıldı. Gece geç saatlerde gerçekleştirilen toplantıda Roman vatandaşlar şarkılarla Erhan Kılıç’ı karşıladı. Program sonrasında şölen havasında eğlence gerçekleştirildi.

"AKP İKTİDARININ AÇTIĞI YARALARI SARMAYA GELİYORUZ"

Mahalle toplantısında konuşan Erhan Kılıç, vatandaşların iş ve geçim sıkıntısı ile ilgili sorunlarını dinledi. Yerelde kalkınma modeli hakkında bilgi veren Kılıç, “Sizlerin sorunlarını biliyorum. Biz sizden gelen talepler doğrultusunda omuzlarımıza hükümetin rolünü de yükledik. Biz sadece belediye hizmetleri sunmak için değil; 17 yıllık AKP iktidarının açtığı yaraları sarmak için göreve geliyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Yeni Charlie Chaplin Merkezleri’ni açacağız. Çocuklarımızın okuyarak birer bilim insanı olmasına imkan sağlayacağız. Buca’da artık parası olan olmayan herkes okuyacak. Kooperatifler kurarak kadınlarımızın  kendi paralarını kazanmalarını sağlayacağız. İşsiz gençlerimize, kadınlarımıza meslek edindirme kurslarında eğitim vererek istihdamını sağlayacağız. Kadınlarımız artık bundan sonra mutfak, pazar alışverişlerini kendi kazandığı paralarla yapacak. Kadınlarımız artık eşlerinden para istemeyecek” diye konuştu.

HIDIRELLEZ’İ ERKEN GETİRECEĞİZ

Çalışmalarına öncelikli olarak dezavantajlı mahallelerden başlayacağını söyleyen Kılıç, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer’in de dediği gibi önceliğimiz arka sıradakiler olacak. Göreceksiniz, 5 yılda çok güzel işleri sizlerle birlikte başaracağız. Yoksulluğun, işsizliğin, ümitsizliğin Buca’ya girmesine asla izin vermeyeceğiz. Buca’daki diğer mahalleler hangi imkanlara sahipse onları tüm mahallelerimiz sunacağız. Ama her şeyden önce sandığa gideceğiz. 1 Nisan günü çiçekler daha güzel kokacak, kuşlar daha güzel ötecek, Romanlar daha güzel şarkılar söyleyecek. 1 Nisan günü Buca’ya Hıdırellez’i erken getireceğiz.  Mart’ın sonu bahar olacak” ifadelerini kullandı.

İZMİR CHP’NİN KALESİDİR KİMSE BUNU DEĞİŞTİREMEZ

Kılıç’ın ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise, “Erhan kardeşim uzun yıllardır tanıdığım düzgün bir kardeşim. Yıllardır partimizin içinde mücadele eden bir kardeşimiz. 4 gün sonra Buca’nın başına bu kardeşim oturacak. İzmir CHP’nin kalesidir. Kimse bunu değiştiremez. Buca’da da,  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de CHP bayrağı dalgalanmaya devam edecek. Milletvekili olduğumdan beri 81 ilde geziyorum. 81 ilde binlerce Roman kardeşlerimiz var. Ama milletvekili olduktan sonra ilk olarak Buca’daki mahallelimize çalıştım. İlk iş eğitim merkezimizi açtık. Her şeyin başı eğitim. Önce eğitimimizi geliştireceğiz. Bakın göreceksiniz  Erhan kardeşim Buca için bir fırsattır” şeklinde konuştu.  

Editör: Haber Merkezi