GÜLSEN CANDEMİR / İZGAZETE- 15 Temmuz darbesinden sonra Kanun Hükmünde Kararname’ler (KHK)ile görevlerinden alınan öğretmenler, pazartesi günü başlayan yeni eğitim döneminde de öğrencilerinden uzak olacak. Görevlerine dönemeyen İzmir’deki onlarca öğretmenin duygularına tercüman olan öğretmen Dilek Kanlıbaş Demir “Benim üniversitedeki tek tercihim öğretmenlikti. Beni mesleğimden alıkoydukları için çok öfkeliyim.” Diye konuştu.

3 YILDIR MESLEĞİMİ YAPAMIYORUM

15 Temmuz’dan sonra İzmir’de KESK’e bağlı 153 kamu görevlisi ihraç edilirken bunlardan 60’ı Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerdi. Aradan geçen sürede sadece dört öğretmen görevlerine iade edilirken 56’sı halen mesleğini icra edemiyor. Öğrencilerinden, eğitim hayatından bir gece yarısı kararnamesi ile uzaklaştırılan öğretmenlerden biri de 16 yıllık öğretmen Demir, aradan geçen 5 dönemde öğrencilerinden uzak kaldı. Pazartesi günü meslektaşları yeniden göreve başlarken o evinde olacak.

‘ÜZGÜN VE ÖFKELİYİM’

Görevini yapamadığı için bir hayli öfkeli olduğunu söyleyen Dilek Kanlıbaş Demir “Okullar açılıyor ama ben bu yıl da mesleğimi yapamıyorum. Bu mesleği isteyerek tercih ettim. Üniversite sınavında tüm tercihlerim sınıf öğretmenliğiydi. Gerçekten 16 yıl boyunca bir gün bile istemeden okula gittiğimi hatırlamıyorum. Okul benim için her zaman bir terapi alanı gibiydi. Mesleğimden alındığım için şu an müthiş bir öfke var içimde çünkü neyle suçlandığımı bilmiyorum. Hakkımda açılmış bir dava yok. Sayısız teşekkür, takdir belgem var. Çalıştığım bütün idarecilerden olumlu dönüşler almışımdır. Yıllarca çalışarak elde ettiğin kazanımları birileri geliyor ve elimden alıyor.”

“ÖĞRENCİLERİM HEP YANIMDA”

Eğitim-Sen 2Nolu Şube üye ve yöneticisi olan Demir, şubeden 17 öğretmenin atıldığını 6’sının da kadın olduğunu, kadın arkadaşları ile tüm süreç boyunca bir arada durarak zor dönemin tüm etkilerini aşmaya çalıştıklarını ifade etti. Eve kapanmaya ve ekonomik anlamda zor durumda bırakılmaya karşı birlikte mücadele ettiklerini ifade eden KHK mağduru sınıf öğretmeni, “ Öğrencilerim bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadı. O sahiplenme bana çok iyi geldi. Halen onlarla görüşüyorum, beni arıyorlar evlerine davet ediyorlar. Okuluma da gidiyorum bazen, öğretmen arkadaşlarımla görüşüyorum, beni arıyorlar. Yaptıkları organizasyonlara beni dâhil ediyorlar. Hiç yalnız kalmadım.”

Dilek Kanlıbaş Demir, ülkede adalet sistemi artık kalmadığı için yakın zamanda görevine iade edilmeyi beklemediğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi