DERLEYEN: İLAYDA YÜKSEL/İZ GAZETE- İz Tv’de yayınlanan Pınar Teke ’nin sunduğu Gün Doğdu programının bu haftaki konuğu CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu oldu. Purçu ülke gündemine dair önemli açıklamalar yaparak, CHP olarak iktidara geldiklerinde yapacaklarını anlattı. Purçu, ekomomik krizin dayanılmaz boyutlara geldiğine değinerek, “Ülke, ekonomisi vatandaşımız için o kadar kötüye gidiyor ki bizim için bir gün, bir saat bile çok kıymetli. Artık seçim sürecine girildi sayılır, yaklaşık 10 ay kaldı, bu süreçte hazırlıklarımız olacak ama keşke erken seçim olsa da vatandaşlarımız bu çileden kurtulsa.’’ dedi.

‘ADAYIMIZ BELLİ’

‘Altılı Masa’ hakkında da konuşan Purçu, CHP’nin adayının belli olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi tüm il ve ilçeleriyle, Genel Merkezi, milletvekilleri, belediye başkanlarıyla, tüm üyesi ile yıllardır hazır zaten. Genel seçim itibariyle biz hiç sağdan ayrılmadık. Yarın seçim olsa biz hayır demeyiz, biz hazırız. Sandık görevlilerimiz bile hazır. Ülke ekonomisi, vatandaşımız o kadar kötüye gidiyor ki bizim için bir gün, bir saat bile çok kıymetli. Artık seçim sürecine girildi sayılır yaklaşık 10 ay kaldı, bu süreçte seçim sürecine dair hazırlıklarımız olacak ama keşke erken seçim olsa da vatandaşlarımız bu çileden kurtulsa. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bizim adayımız. ‘Altılı Masa’nında ağırlıklı olarak görüşü bu yönde. Genel başkanımız son 10 yıldır hem partimize hem ülkemize hem de siyasi tarihe ciddi emekler vermiş biri. Ülkesini, milletini düşünen bir vatansever. Ondan daha iyisini bulamayız. Genel Başkanımız gönlümüzün adayı. Zamanı gelince de açıklanır" dedi.

‘İKTİDARA GELİNCE…’

İktidara gelmek için ‘Altılı Masa’ olarak hazır olduklarını söyleyen Purçu, ‘’Birileri gelir bu ülkede iktidar olur memleketi yerle bir ederler, şimdi yaptıkları gibi. Üretimi, sanayiyi, vatandaşı bitirirler enflasyonu, borçları artırırlar ama Cumhuriyet Halk Partisi gelir düzeltir. Baktığınız zaman tüm CHP dönemlerini toplayın bu kadar zarar vermemişti. Türkiye cumhuriyeti çok güçlü bir ülkedir, avantajımız çok bir kere. Dört mevsim yaşanan, tarım toprakları bol bulunan, sanayisi ile vatandaşı ile iş gücünün güçlü olduğu bir ülkeyiz. Biz iktidara geldiğimizde bu avantajları kullanacağız’’ şeklinde konuştu.

KADINLARI KORUMAYACAK MISINIZ?

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan Özcan Purçu, ‘’Ben şunu gerçekten anlamıyorum. Kabul edilmiş, yürürlükte olan bir anlaşmayı neden iptal edersin? Olsa ne olur, sana ne zararı var? Kadınları korumayacak mısın? Ülke olarak prestijimizi uluslararasında neden böyle zedeliyorsun? Bu soruları sormadan edemiyorum. Ülke olarak kadın hakları konusunda ne kadar sıkıntılı olduğumuz çok net, dünyada en üst sıralardayız. İktidara gelince ilk işimiz bu sözleşmeyi hemen yürürlüğe koymak.’’ dedi.

‘ZEHİRLİ GEMİ’

Brezilya donanmasına ait, bünyesinde tonlarca asbest barındırdığı iddia edilen Nae Sao Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa'da sökümü için getirilmesine tepki gösteren Purçu, ‘’Bir devlet, bir hükümet kendi vatandaşını, denizini bile bile nasıl zehirler? Dünyanın hiçbir ülkesini kabul etmediği gemiyi sen nasıl devlet olarak, bakanlık olarak kabul edersin. Bu hangi mantığa, akla hizmet ediyor ben bunu anlamış değilim. Tüm dünyanın tescillediği bu asbestli zehirli gemiyi, sen neden getiriyorsun? Niye izin veriyorsun? Belki onun yarasını yüzlerce yıl saramayacağız, çocuklarımız engelli doğabilir, denizimize verdiği tahribat düzeltilemeyebilir. Ne olduğu da bilinmiyor. İnanın, ne diyeceğimi bilemiyorum. Derhal o geminin gitmesi gerekiyor, kabul etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

‘ALGI OPERASYONU’

Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına yönelik, "Mustafa Kayalar'ın nesi var sunulsun biz de görelim" diyen Purçu, "Hukuki olarak bir problem yok, bu karar tamamıyla siyasi algıya yönelik bir karar. Belediye başkanımızın nesi var sunsunlar görelim biz de. CHP'li belediyelere algı operasyonu, yanıltma politikası. Bu iktidar kendi belediyelerini araştırsın bakalım neler var. Biz iktidara geldiğimiz zaman bunların hesaplarının hepsini soracağız. Hiç kimse vatandaşımızın hakkını yiyemez, boğazında kalır’’ dedi.

‘ROMAN MAHALLELERİMİZ AÇ’

CHP'nin tek Roman vekili Özcan Purçu, ‘’Son 3 yılda pandemi ile beraber bizim de yapımız değişti. Biz eskiden yoksul bir mahalleydik, şimdi aç bir mahalleyiz. Eskiden bizden iş isterlerdi, şimdi gıda istiyorlar. Eskiden bir şekilde kendi kendimize yetiyorduk oysa. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP belediyelilerimiz roman mahallelerinde aş evi kurduk. Biz hepsini takip ediyoruz, üniversiteden akademisyenlere istatistikler yaptırıyoruz. Hükümet strateji planı yapıyor neye göre. Türkiye’de Romanlar ile ilgili veri yok. AKP artık Roman mahallelerine giremez. Milleti yoksulluktan açlığa mahkum ettiler, tepki çok büyük ‘’dedi.

Editör: Haber Merkezi