İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konut olarak Varyant’ta bulunan ‘Şato' olarak bilinen konukevine yerleşeceğinin açıklanmasının yankıları sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Soyer’in şato başkanlık konutu kullanacak olmasının sebebinin her gün yolda geçirdiği zamandan tasarruf etmek olduğunu söylemişti.

Yücel, “Şato olarak bilinen mekan tam 9 yıl önceden başkanlık konutu olarak tahsis edilmiş bir mekandır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in şato başkanlık konutunu kullanacak olmasının altında yatan asıl amaç, her gün yolda geçireceği 1,5-2 saatlik zamandan tasarruf ederek, İzmir ve İzmirlilere daha fazla zaman ayırmak, daha fazla mesai harcamak, daha fazla hizmet etmek istemesidir” ifadelerini kullanmıştı.

‘MEMLEKETTE HERKESTE BİR MİNİ REİS OLMA ÖZLEMİ VAR’

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in bu açıklamasına ise yanıt yazar Haluk Tekeli’den geldi. Tekeli, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ‘Başkanlık konutu’ tartışmasında topa girmiş. Belli ki memlekette herkeste bir ‘mini reis’ olma özlemi var.” İfadelerine yer verdi.

‘CHP İL BAŞKANI ULAŞIMDA NE YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜRSE DAHA YARARLI BİR İŞ YAPMIŞ OLUR’

Sosyal medyada ‘İki doğru bir yanlışı aklamaz’ başlığı ile bir yazı kaleme alan Tekeli Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e yüklendi.

Tekeli, Belediye Başkanlarının, Başkan yardımcılarının ve misafirlerin lojman ve kuruma ait konuk evlerini ihtiyaca bağlı olarak kullanılmasına kimsenin itiraz etmediğini hatırlatarak “CHP İl Başkanın görevi belediye başkanının işe nasıl gidip geleceğini, yolda kaç saat harcadığını düşünmek olmasa gerek. Kentte bulunan çok sayıda emlakçı bu işi kolayca yaparlar. CHP İl Başkanı hemşehrilerinin işlerine, okullarına, gitmek istedikleri yerlere kaç saate gidip geldiklerini, ulaşımda ne yapılırsa bunun çözüleceğini düşünürse daha yararlı iş yapmış olur.” şeklinde ifadeleri kullandı.

‘KONUYU KAŞIMAK YERİNE ÇIKARILAN SESLERE KULAK VERMEK DOĞRU OLUR’

Herhangi bir konuda kamuoyunda bir rahatsızlığın ortaya çıkması ve bir duyarlılığın oluşması halinde konuyu kaşımak yerine çıkarılan seslere kulak vermenin daha doğru olacağını ifade eden Tekeli’nin ‘İki doğru bir yanlışı aklamaz’ başlıklı yazısının tamamı şu şekilde:

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Başkanlık konutu" tartışmasında topa girmiş. Belli ki memlekette herkeste bir "mini reis" olma özlemi var.

Eğer siz bir konuda farklı düşünce ifade ederseniz bilmelisiniz ki bu "mini reis"e göre "karalama kampanyası yapıyorsunuz, İzmir'e germeye, yalan yanlış bilgilerle karıştırmaya" çalışıyorsunuz. Biraz daha gayret ederse bu İl Başkanı " konut sorununu" beka sorununa, bölücülüğe ve vatan hainliğine kadar taşıyacak. Siz böyle düşünürseniz hemen kutuplaştırılacak AKP yandaşı olarak yaftalanacaksınız.

CHP İl Başkanı topa yanlış yerden girmiştir. İzmir'de yapılan elektrik fabrikası, Kültürpark, baykuş seferleri, hayvancılık desteği doğru işlerdir ve bu işlerin kente yanlış yapılmasının sorumlusu kendisinin İl Başkanlığı döneminde BŞB Başkanı olan Kocaoğlu'nun tasarrufudur.

Kentli yurttaşların kente dair konularda görüş belirtmesi en doğal hakları ve demokrasinin gereğidir. Deniz Yücel öncelikle bunu içine sindirecek, bu görüşlerin kente hizmet ve katkı olduğunu öğrenecektir.

Belediye başkanlarının, yardımcılarının, misafirlerin lojman ve kuruma ait konuk evlerini ihtiyaca bağlı olarak kullanmasına bu kentte kimse itiraz etmemiştir. CHP İl Başkanın görevi belediye başkanının işe nasıl gidip geleceğini, yolda kaç saat harcadığını düşünmek olmasa gerek. Kentte bulunan çok sayıda emlakçı bu işi kolayca yaparlar. CHP İl Başkanı hemşehrilerinin işlerine, okullarına, gitmek istedikleri yerlere kaç saate gidip geldiklerini, ulaşımda ne yapılırsa bunun çözüleceğini düşünürse daha yararlı iş yapmış olur.

Eğer bir konuda kamuoyunda bir rahatsızlık ortaya çıkmış ve bir duyarlılık oluşmuş ise bunu kaşımak, kanırtmak yerine çıkarılan seslere kulak vermek daha doğru olmaz mı?

Editör: Haber Merkezi