CHP Konak’ta ilçe başkanı seçilen Gruşçu’nun İzmir Kent Konseyi Başkanlığı görevinden istifa ettiğine dair konseyden yapılan açıklamanın Gruşçu’nun istifa etmeden ve haberi olmadan gerçekleştiği ortaya çıktı. İstifa ettiğini basından öğrenen Gruşçu Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “ İstifa yok. Görevimin başındayım” dedi. Gruşçu yaşanan olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin görev yaptığı konseyin genel sekreterliğini işaret etti.

Gerçek İzmir gazetesinde yer alan habere göre CHP Konak'ta Şakir Başak'ın sürpriz istifası sonrası İzmir Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Çağrı Gruşçu, yönetim kurulunun oy birliğiyle ilçe başkanı seçilmişti.

KONSEY YAZILI AÇIKLAMAYLA DUYURDU

İzmir Kent Konseyi tarafından cuma günü yapılan yazılı açıklamada Gruşçu’nun ilçe başkanı olmasının ardından istifasını konseyin yürütme kurulu üyelerine bildirdiği duyurulmuştu. BAŞARILAR DİLENDİ Yapılan açıklamada Gruşçu’ya ilçe başkanlığı görevinde başarılar dilenirken, konseyin bundan böyle yürütme kurulu üyeleri toplantılarını, toplantıda hazır bulunan en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak gerçekleştireceği ifade edilmişti.

YAZI GENEL SEKRETERLİKTEN GELMİŞ

İzmir Kent Konseyi’nde istifa krizi çıktı. Gruşçu’nun istifa etmediği ortaya çıktı. Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin görev yaptığı konseyin genel sekreterliğinden Gruşçu’nun istifa ettiğine dair metin yürütme kuruluna gönderildi. Yürütme kurulu da metni kamuoyuyla paylaştı. İstifa ettiğini basından öğrenen Gruşçu, dün yürütme kurulu üyeleriyle bir araya gelerek kendisinin haberi olmadan kamuoyuna yapılan açıklamadan rahatsız olduğunu aktardı, görevinin başında olduğunu bildirdi.

İSTİFA YOK, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Gruşçu ise şunları söyledi: İlçe başkanı seçilmemim ardından konseyden istifa etme zorunluluğum yok. Ancak etik olarak istifa şıkkını değerlendiriyordum. Bunu da yürütme kuruluyla paylaştım. Ancak istifa dilekçesi bile vermemişken ve durumu değerlendirirken, istifa ettiğime dair kamuoyuna mesaj atıldı. Benim dışımda gelişen bir olay. Ben istifa dilekçemi vermedim. Değerlendirme aşamasındayım. Henüz bitmiş bir şey yok. Yaşananlar ilgili üzüldüm. Davranış biçimi kötü. Habersiz bir şekilde kamuoyuna yapılan açıklama hoş olmadı. Yürütme kuruluna mail genel sekreterlikten gelmiş. Yani Büyükşehir Belediyesi personelinden gelen bir mail. Kendileri de şaşırmış. Benim bilgim dahilinde olduğunu sanmışlar. Ben onlara bilgim olmadığını söyledim. Yürütme kurulu olarak yanımda olduklarını söylediler. Büyükşehir’le ilgili bir sürtüşme olmadan çalıştık. Büyükşehir Belediyesi imkanları kısıtlamasına rağmen biz mücadele etmeye devam ettik. Sadece eğilim belirttiğimiz etik olarak istifa noktasında olsak da değerlendirme sürecinde olduğumu istifa seçeneğine dair haberi olmadan dilekçe vermeden istifa ettiğim doğrultusunda mail atılması şık olmadı. Görevimin başındayım. İstifa konusunu da değerlendiriyorum.

Editör: Haber Merkezi