TUGAY CAN/ İZ GAZETE- 23 Eylül 2019 günü AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan ev işçisi Nadira Kadirova’nın  evinde çalıştığı milletvekilinin silahıyla intihar etmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Adalet Bakanlığı tarafından  yanıtlanması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi sundu.

Nadira Kadirova’nın arkadaşı Leyla Niyazova’nın ifadesinde Nadira Kadirova işvereni tarafından cinsel istismara maruz kaldığını söylediğini hatırlatan Kemalbay, İz Gazete’ye konuştu.

‘KAMUOYUNU AYDINLATSIN’

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, süreç içerisinde yargının bağımsız bir şekilde hareket etmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Halkların Demokratik Partisi Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun AKP’li Şirin Ünal’ı kamuoyunu aydınlatmak adına açıklama yapması gerektiğini belirttiğini hatırlatan Kemalbay, “Soruların Şirin Ünal’a sorulması lazım. Ancak kendisi kamuoyunu aydınlatacak hiçbir açıklama yapmış değil” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay şu sorulara yanıtlanmasını istedi:

  1. Nadira Kadirova’nın ölüm saati tam olarak kaçtır?
  2. Ev işçisi olan Nadira Kadirova’nın çalışma izni var mıdır, sigortası yapılmış mıdır, sigorta tarihi nedir?
  3. Nadira Kadirova’nın çalıştığı evde işvereni Şirin Ünal tarafından cinsel istismara uğradığı yönündeki iddialar hakkında etkin bir soruşturma yapılması için bir çalışmanız olacak mıdır?
  4. Leyla Niyazova’ya  savcılık makamınca  “Siz Nadira Kadirova’yı fuhuşa mı götürüp getiriyormuşsunuz” şeklinde ki sorusu tanığı susturmaya mı yöneliktir?
  5. Nadira Kadirova’nın telefon konuşmaları kayıtları ve varsa kişisel bilgisayarı incelemesi istenmiş midir? 
  6. AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın, şoförünün ve evde bulunan kişilerin ifadelerine başvurulmuş mudur?
  7. Şirin Ünal’dan, şoföründen ve evde bulunan kişilerin tamamından SWAP izi alınmış mıdır?
  8. Adli Tıp Kurumunun jet hızıyla inceleme yapıp intihar raporu vermesi ve cenazenin aynı gün Özbekistan’a yollanması kamuoyundaki şüpheyi ve soruları çoğaltmaya hizmet etmekte olduğunu düşünüyor musunuz? 
  9. Nadira Kadirova’nın yaşamını yitirmesi ile ortaya çıkan ciddi iddiaların şeffaf bir şekilde derhal araştırılması için soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa ne aşamadadır?
  10. Kamuoyunun şüpheli ölüm olarak gördüğü Nadira Kadirova'nın ölüm nedeninin  aydınlatılması için etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülecek midir?
  11. Nadira Kadirova’nın günlüğünün ve ölmeden önce bıraktığı söylenen notun kayıp olduğu doğru mudur?

Editör: Haber Merkezi