Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis genel kurulunda bir dakikalık konuşmasını Şakran cezaevi'nde yatan politik mahpus kanser hastası 68 yaşındaki Ahmet Çakal'a ayıran HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, cezaevlerinde büyük insanlık dramları yaşandığını vurguladı.

ATK'NİN KARARI UYGULANMIYOR

Politik mahpusların tedavi ve yaşam hakkı pişmanlık ve itirafçılık dayatmasına uymadıkları gerekçesiyle ellerinden alındığını belirten Kemalbay, şöyle konuştu: "İzmir Şakran 2 No.lu T Tipi Cezaevinde müebbet hapis hükümlüsü 68 yaşındaki Ahmet Çakal'ın mide kanseri tanısıyla kemoterapi tedavisini evinde görmesi için Adli Tıp Kurumu tarafından verilen cezanın tehir edilmesi kararı uygulanmamaktadır. 

CEZAEVİNİN  KARARI HUKUKSUZ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yaşam hakkı yönünde karar almak yerine, cezaevinde idari ve gözlem kurulunun mahpusları kimliksizleştirme yaptırımları doğrultusunda karar almaktadır, hukukun ölümüdür bu karar. Hukuku temel almak yerine, cezaevi idaresinin somut delillere dayanmayan değerlendirmeleri doğrultusunda alınan bu karardan dönülmelidir."

Editör: Haber Merkezi